2 πατάτες βρασμένες
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
4 αυγά
1 φλιτζάνι βρασμένες και ψιλοκομμένες γαριδούλες
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
πιπέρι
λάδι για το τηγάνι
λεμόνι για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Σ’ ένα μπολ λιώνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε το βούτυρο, το τυρί, τη μισή φρυγανιά, 3 κρόκους αυγών, τις γαρίδες, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Δουλεύουμε το μείγμα και φτιάχνουμε μικρές κροκέτες. Χτυπάμε ένα αυγό και βουτάμε τις κροκέτες και μετά τις περνάμε πάνω στην φρυγανιά. Τηγανίζουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν και τις σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοκομμένο λεμόνι.
καλή σας όρεξη!