fbpx
Γενική

Εγκαταλελειμμένη όαση της πόλης


Πέρυσι η εφημερίδα μας είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να καθαρίσουμε το άλσος. Φαίνεται όμως πως τελειωμό δεν έχουν τα σκουπίδια σ αυτήν την πόλη. Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας για να δώσουμε ζωντάνια σε μέρη που αποτελούν αναξιοποίητοι θησαυροί. Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να οργανώσει εκστρατεία ενημέρωσης αλλά και να καθαρίσει τέτοιους χώρους όπως τον σημερινό που σας παρουσιάζουμε.

Λίγο πιο πάνω από το Chili στον ιστορικό οικισμό
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Μια απαράδεκτη εικόνα παρουσιάζει το άλσος που βρίσκεται εντός της Ξάνθης λίγο πιο πάνω από το μαγαζί Chili στην παλιά πόλη. Είναι ένας πνεύμονας πρασίνου εντός της πόλης που επιλέγεται από περιπατητές οι οποίοι συναντούν άθλιες εικόνες που δεν συνάδουν με τον χαρακτηρισμό: «Η πόλη με τα χίλια χρώματα», αλλά «Η πόλη με τα χίλια σκουπίδια, χόρτα αλλά και σύριγγες και κατεστραμμένα τραπέζια, καθίσματα, κούνιες»… Είναι ένας εγκαταλελειμμένος χώρος που δεν έχει επαρκή φωτισμό και έχει γίνει καταφύγιο για συνανθρώπους μας που κάνουν χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ.
Απευθύνουμε έκκληση στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Παναγιώτη Ταρενίδη να δώσει οδηγίες σε συνεργεία του και με εθελοντική συμμετοχή ευαισθητοποιημένων πολιτών να καθαρίσουν το χώρο, ώστε να αποτελέσει άλλο ένα μέρος για αναψυχή.
Ο Έλληνας δεν έχει περιβαλλοντική συνείδηση γιατί έμαθε να ζει σε μια πόλη μέσα στο τσιμέντο και να μην γνωρίζει, να μην αγαπά και να μην ενδιαφέρεται για τη φύση. Είναι θέμα παιδείας το ότι πάει κάποιος να φάει και μετά πετάει τα σκουπίδια του. Έχουν το ονοματεπώνυμο του πάνω και ας μη φαίνεται. Το βλέπουν οι υπόλοιποι που θα περάσουν και θα το δούνε.
Πέρυσι τρεις νεαροί συγκέντρωσαν σακούλες με απορρίμματα από το άλσος και τα άφησαν μπροστά στην πόρτα του Δημαρχείου. Χθες παρουσιάσαμε το Μονοπάτι της Ζωής στην περιοχή Νησάκι που ζωντάνεψε χάρη στο μεράκι εθελοντών που ήθελαν να ομορφύνει ο χώρος δίπλα στο ποτάμι και να είναι μια όαση εντός της πόλεως.

Σχετικά Άρθρα