Συστατικά 1 πακέτο αγριόρυζο 1 ματσάκι μαϊντανό 1 ματσάκι άνηθο 1 μπωλ αρακά σωταρισμένο η βρασμένο 1/2 μπωλάκι σταφίδες μαύρες 1/2 πιπεριά κίτρινη 1/2 πιπεριά κόκκινη 1/2 πιπεριά πορτοκαλί Αλάτι Πιπέρι Για τη σος βινεγκρέτ: 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα κανονική ελάχιστη καυτερή μουστάρδα ντιζόν 4 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 φλυτζάνι λάδι (ή και λιγότερο) Αλάτι Πιπέρι 1. Βράζουμε το αγριόρυζο σύμφωνα με τις οδηγίες που είναι γραμμένες στη συσκευασία. Πάντα πρέπει να το δοκιμάζουμε γιατί τυχαίνει αρκετές φορές να απαιτείται παραπάνω χρόνος. 2. Όταν είναι έτοιμο το σουρώνουμε αν τυχόν έχει μείνει νερό. 3. Έτσι όπως είναι καυτό το περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ που έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει. 4. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. 5. Όταν είναι τελείως κρύο προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα προσθέτοντας παράλληλα αλάτι και πιπέρι. 6. Ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε,μπορεί να χρειάζεται να προσθέσουμε μπαλσάμικο, λάδι ή μουστάρδα, ανάλογα με το τι γεύση θέλουμε εμείς να έχει. 7. Αφήνουμε για 6-8 ώρες στο ψυγείο για να ενωθούν τα υλικά. Λίγα μυστικά ακόμα Τη συνταγή μου την έδωσε η καλή μου φίλη Σοφία. Επειδή αναφέρεται συγκεκριμένη μάρκα αγριόρυζου και εγώ μόνο με αυτή το έχω δοκιμάσει όποια φίλη ενδιαφέρεται ας μου στείλει πμ να την ενημερώσω. Ελπίζω να σας αρέσει!
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Σταύρος Καρυπίδης
Εκδότης - Δημοσιογράφος μέλος της Έ.Ι.Η.Ε.Ε. Lead Digital Strategist - Διαμορφωτής κοινής γνώμης και βιντεογράφος με πιστοποίηση από την Google και το Υπουργείο Τουρισμού στο Digital Marketing "Grow Greek Tourism". Owner & Operator στην Drone Areo View εταιρίας αερο-βιντεοσκοπήσεων και αερο-φωτογραφήσεων (αδειούχος χειριστής ΣμηΕΑ UAS Pilot A & UAS Pilot B). Ceo & Founder της εταιρίας "Φυσικό Αέριο Ξάνθης".