fbpx
Γενική

Η σαλάτα της συμπεθέρας

Για να “δέσει” η παντρειά!

2 φλ. πράσινο λάχανο
2 φλ. κόκκινο λάχανο
2 φλ. καρότο
3 φλ. παντζάρια
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
λίγο ξίδι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Διαδικασία
Από την προηγούμενη μέρα καθαρίζουμε τα παντζάρια, τα βράζουμε και αφού κρυώσουν, τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και ξίδι σε αναλογία 4 προς 1. Την επόμενη μέρα ψιλοκόβουμε στον τρίφτη τα λάχανα, το καρότο και τα παντζάρια (χρησιμοποιούμε τις λεπίδες με το μεγάλο άνοιγμα) ή αν προτιμάμε με ένα μαχαίρι πάνω σε επιφάνεια κοπής. Τα βάζουμε όλα σε ένα μέτριο σε μέγεθος μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι, το ξίδι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο κομμένο σε ροδέλες. Τα φέρνουμε όλα μία βόλτα και βάζουμε και το γιαούρτι. Τα ανακατεύουμε όλα ξανά πολύ καλά, αν θέλουμε, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ξίδι, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε!

Σχετικά Άρθρα