fbpx
Γενική

Δήμαρχος για τους Συμβούλους: «Δεν έχω καλά παιδιά και μπάσταρδα»

Για άλλη μια φορά τα εκτός ημερησίας θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κυριάρχησαν σε συνεδρίαση η οποία διήρκησε πεντέμισι ώρες! Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξάνθης κ. Γιώργος Κολλάρος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ήταν παρών μόνο την πρώτη ώρα και ρώτησε πώς θα αποζημιωθούν οι υπάλληλοι της καθαριότητας κατά την διάρκεια της αποκριάς και για το θέμα που έθεσαν οι Πολίτες για την Αλλαγή για το κατάστημα που νοικιάζει ο κ. Τσέπελης (πρώην Αρχόντισσα), το χαρακτήρισαν κουτσομπολιό γιατί υπάρχουν δικαστήρια για να λύνονται θέματα. Μάλιστα είπε πως αν θα ήταν παρών θα αποχωρούσε από την αίθουσα…

Κυριάρχησαν τα εκτός ημερησίας θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τον Αντώνη Τσαβδάρη, πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Ξάνθης ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μίλησε για την διεξαγωγή δύο αγώνων εθνικής ανδρών βόλεϊ και δύο εθνικής γυναικών στις 11 Ιουνίου στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με την Εθνική Ολλανδίας και Εθνικής Γαλλίας αντίστοιχα. 5000 ευρώ θα δοθεί ως χορηγία από τον Δήμο Ξάνθης, ενώ θα συμμετέχουν πάνω από 120 άτομα στην αποστολή.
Εξάλλου, αναγνώστηκε η επιστολή της Ένωσης Ιατρών Ξάνθης για τον κίνδυνο κλεισίματος κλινικών στο Νοσοκομείο Ξάνθης και ο επικεφαλής των Πολιτών για την Ξάνθη Νίκος Ανταμπούφης πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Ξάνθης.
Ένταση προκλήθηκε από πλευρά του κ. Θανάση Ξυνίδη όταν αναγνώστηκε επιστολή εργαζομένων Δήμου Ξάνθης (από 28 Ιανουαρίου) οι οποίοι δεν θέλουν να καλούνται συχνά σε συνεδριάσεις επιτροπών και του Συμβουλίου γιατί δέχονται επίμονες ερωτήσεις που τις απαντούν σε έγγραφα τους, όπως υποστηρίζουν, ζητώντας να παραβρίσκονται σε εξειδικευμένα και περίπλοκα θέματα. Ο κ. Ξυνίδης ύψωσε τον τόνο της φωνής του και είπε πως εγκαλούν τους Δημοτικούς Συμβούλους και θα πρέπει να απαντήσει ο Πρόεδρος. Ο κ. Δημαρχόπουλος υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει γραπτώς.
Για το θέμα του Μανώλη Τσέπελη που αναφέρονται δημοσιεύματα και έφερε προς συζήτηση η παράταξη Πολίτες για την Αλλαγή ο κ. Πούλιος σχολίασε: «Και για εμάς το να εγκαλείς σε προσωπικό επίπεδο συνάδελφο για την επιχειρηματική του δραστηριότητα είναι καταδικαστέο. Κατ επανάληψη όμως γίνεται αναφορά σε δημοσιεύματα περί πρωτοκλασάτου στελέχους επί 24 χρόνια».
Ο Δήμαρχος απάντησε: «Όλες οι παράνομες κατασκευές που έγιναν στο συγκεκριμένο κατάστημα θα κατεδαφιστούν. Όλες οι διαδικασίες θα γίνουν νομότυπες από την εφορία νεότερων μνημείων και την πολεοδομία. Δεν έχω καλά παιδιά και μπάσταρδα. Κανείς δεν έχει προβάδισμα».
Αναφορικά με τις εργασίες του νέου δημαρχείου είπε ο Δήμαρχος πως το έργο έχει διακοπεί από τις 10/12/2010. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι: 470.000 ευρώ. Η ολοκλήρωση του δεν μπορεί να προβλεφθεί καθώς η καταβολή ΣΑΤΑ έχει διακοπεί στις 20/07/2010.
Όσον αφορά στην επικρατούσα κατάσταση στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ξάνθης ο κ. Δημαρχόπουλος επεσήμανε: «Είναι χρήσιμος θεσμός στην κοινωνία. Σε άλλους νομούς έχουν τα ίδια χάλια με εμάς. Τον Ιανουάριο προσπάθησα να επικοινωνήσω με το ΤΟ.ΣΥ.Ν. βλέποντας ότι καλούνται στα Δημοτικά Συμβούλια. Όταν δεν εμφανίστηκε ο Πρόεδρος έμαθα ότι υπηρετεί τη θητεία του. Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Παντικίδης μπορεί και θέλει να το ενεργοποιήσει ξανά και δείχνει τρομερό ενδιαφέρον. Όποιος δε νοιάζεται να παραιτηθεί».
Στη συζήτηση για τα προβλήματα της Αναπτυξιακής Εταιρείας ο Δήμαρχος τόνισε: «Υπάρχει μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα και δεν εντοπίζεται μόνο στο ότι η Αναπτυξιακή δεν παίζει τον αναπτυξιακό της ρόλο αλλά υπάρχουν και τα οικονομικά προβλήματα αφού είναι απλήρωτοι οι υπάλληλοι εδώ και καιρό. Η Αναπτυξιακή έχει να πάρει από προγράμματα που έχει υλοποιήσει στο παρελθόν. Έχει κάνει προτάσεις για προγράμματα και περιμένει να επιλεγεί. Η θητεία του Δ.Σ. λήγει Μάιο ή Ιούνιο και θα γίνουν εκ νέου εκλογές. Εμείς προτείνουμε να γίνουν άμεσα».
Ο κ. Ξυνίδης υποστήριξε: «Η Αναπτυξιακή πρέπει να έχει προγράμματα που να πατούν στα πόδια τους. Να βρεθείτε με τους υπόλοιπους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ. Χάνονται λεφτά για την αγορά της Ξάνθης».
Για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν Καθαρά Δευτέρα στη Σταυρούπολη και στα Κομνηνά δόθηκαν 5.000 ευρώ από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχετικά Άρθρα