fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΜΑΧΗΤΗΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Στα ίδια ακατάλληλα κρατητήρια δεκάδες Ξανθιώτες επαγγελματίες!
Ερώτηση του βουλευτή Ξάνθης για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα προβλήματα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης*Πότε προβλέπεται να υπάρξει ενίσχυση σε προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, πέραν των 3 ατόμων που θα τοποθετούν με τις τακτικές μεταθέσεις του καλοκαιριού. Επισημαίνω δε ότι στα ίδια κρατητήρια μαζί με τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, τους βιαστές, τους παράνομους αλλοδαπούς οδηγούνται καθημερινά με την αυτόφωρη διαδικασία δεκάδες ξανθιώτες επαγγελματίες – οικογενειάρχες για ένα απλό πλημμέλημα και για απλές παραβάσεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία τόσο η δική τους όσο και των οικογενειών τους.
Ερώτηση στη βουλή των Ελλήνων του βουλευτή Ξάνθης Αλέκου Κοντού για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή σχετικά με τα προβλήματα στην Αστυνομική Διεύθυνση, κατέθεσε ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός, αναφέροντας με έμφαση σε αυτήν και τα παρακάτω:
«Επισημαίνω δε ότι στα ίδια κρατητήρια μαζί με τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών, τους βιαστές, τους παράνομους αλλοδαπούς οδηγούνται καθημερινά με την αυτόφωρη διαδικασία δεκάδες ξανθιώτες επαγγελματίες – οικογενειάρχες για ένα απλό πλημμέλημα και για απλές παραβάσεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία τόσο η δική τους όσο και των οικογενειών τους».

ΑΓΩΝΑΣ
Τελικά τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ κατάφεραν και έπεισαν τον Πρωθυπουργό να βρει χρόνο στο ήδη βεβαρημένο πρόγραμμά του και να επισκεφτεί και την Ξάνθη, αν κεντρικό σημείο της περιοδείας του στη Θράκη αποτελούσε η Κομοτηνή και η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μάλιστα ήταν η πρώτη παρουσία του σε συνεδρίαση του νέου αυτού αιρετού οργάνου του Καλλικράτη και η επιλογή να συμμετάσχει στις εργασίες του δικού μας περιφερειακού συμβουλίου ίσως και να ήθελε να σημειολογικά να τονίσει τη στήριξη του θεσμού και την ενίσχυση των αποκεντρωμένων αρμοδιοτήτων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Για το θέμα της ΕΝΚΛΩ τοποθετήθηκαν τόσο ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής – που συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους της εταιρίας στο ξενοδοχείο Αrcadia- την περασμένη Παρασκευή.
«Από πλευράς κυβέρνησης το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με όλες μας τις δυνάμεις. H κυβέρνηση έκανε ό,τι όφειλε να κάνει» είπε, μεταξύ άλλων, ο Σωκράτης Ξυνίδης, αναφερόμενος στη σχετική υπουργική απόφαση και συνέχισε: «Εξήγησα ότι σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση δεν είναι απέναντι αλλά δεν είναι η κυβέρνηση αυτή που χρηματοδοτεί.»
«Έχει αναληφθεί πρωτοβουλία από το Μ. Χρυσοχοΐδη και θα υπάρξει συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο με εκπροσώπους τραπεζών για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας.» είπε και κατέληξε πως «Η κυβέρνηση ανέλαβε να παράσχει την εγγύησή της και μάλιστα έβαλε όρους δεσμευτικούς και σκληρούς. Οι τράπεζες οφείλουν να τους εφαρμόσουν».

Σχετικά Άρθρα