fbpx
Γενική

Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών της Ξάνθης με λεωφορεία

Ανοικτή επιστολή προς Υπουργούς, Υφυπουργούς, βουλευτές από το ΚΤΕΛ Ξάνθης

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ξάνθης με ανοικτή επιστολή του προς όλες αρχές επισημαίνει το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών. Απευθυνόμενη η επιστολή στους : Τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Ντόλιο Γεώργιο, τον Υφυπουργό Οικονομικών. Κ. Σαχινίδη Φίλιππο, το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Κρατικής Διοίκησης, Σώκο Θυμιο, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γραφείο Περιφερειάρχη, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης αλλά και στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Ξυνίδη Σωκράτη, τους Βουλευτές κ. Κοντό Αλέκο και κ. Μάνταζη Τσετίν και στα ΜΜΕ αναφέρει :
Σε μια κρίσιμη περίοδο για την Πατρίδα μας, βιώνουμε και εμείς ως ΚΤΕΛ Υπεραστικών Ξάνθης έντονα προβλήματα οικονομικής και επαγγελματικής επιβίωσης των μελών μας. Την ίδια περίοδο δεκάδες νομοί είχαν και έχουν προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, γεγονός που καταδεικνύει ότι υπάρχουν βαθιές συστηματικές αιτίες. Έως την 31η Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήσαμε, κατόπιν νομίμων διαδικασιών εγκεκριμένων από το Ελεγκτικό συνέδριο, τις μεταφορές των μαθητών του νομού Ξάνθης. Σημειώνουμε ότι πρόκειται για νομό με δυσανάλογα μεγάλο αριθμό μαθητών, εντονότατο ανάγλυφο και την ιδιαιτερότητα των δημοσίων και μειονοτικών σχολείων. Από 10-1-2011 , ευρισκόμενοι σε αναμονή νεωτέρας αποφάσεως του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στη μεταβατική περίοδο μεταξύ Νομαρχιών και αιρετών Περιφερειών, συνεχίσαμε το έργο της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών, σύμφωνα με το πρόγραμμα της πρωτοβάθμιας, της δευτεροβάθμιας και της μειονοτικής εκπαίδευσης, με πλήρη αποδοχή αυτού από τους συναρμόδιους υπευθύνους εποπτείας του. Τονίζεται ότι πρόκειται για έργο με κοινωνικό χαρακτήρα που υποκαθιστά το καθεστώς των άγονων γραμμών, που αλλού ισχύει.
Μετά από εκτελεσθέν έργο έως σήμερα εντός του 2011, πληροφορούμαστε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο, για λόγους τυπικούς, δεν εγκρίνει τη σύμβαση μεταφοράς του έτους αυτού. Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, σε περίοδο που το κόστος μεταφοράς έχει εκτοξευθεί κυριολεκτικά, οφείλουμε να ζητήσουμε τη ρητή έγκριση – απάντηση σας για τη συνέχιση της μεταφοράς των μαθητών εντός 10ημέρου το αργότερο άλλως θα θεωρήσουμε ότι δεν έχουμε εντολή για συνέχιση του έργου από 28-2-2011 και για το μέλλον, οπότε και θα διακόψουμε. Επειδή το πρόβλημα έχει πανελλήνιες διαστάσεις η διαφαινόμενη λύση είναι η παράταση της σύμβασης του προηγούμενου έτους έως το πέρας της παρούσης σχολικής περιόδου, με τυπική νομιμοποίηση του εντός του 2011 εκτελεσθέντος – με αποδοχή σας – έργου.

Σχετικά Άρθρα