fbpx
Γενική

«Σκεφτόμαστε μέχρι και το πεντάευρω!!!»

Απεργία της ΑΔΕΔΥ- Ποια τα αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων

24 ωρη πανελλαδική απεργία εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, ζητάει την έμπρακτη στήριξη των κινητοποιήσεων με την συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας. Ο Πρόεδρος κ. Μπάμπης Ευστρατίου δήλωσε στην XanthiNews σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση:
«Τα αιτήματα είναι ενιαίο μισθολόγιο, αξιοπρεπές και δίκαιο. Μία πάγια θέση της ΑΔΕΔΥ εδώ και πολλά χρόνια. Έχει καταθέσει προτάσεις από το 2004 στον τότε Υπουργό λέγοντας του ότι το μισθολόγιο πρέπει να διαμορφωθεί κατά τέτοιον τρόπο ώστε να υπάρχει ίσος καταμερισμός των μισθών σε όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Σε καμία περίπτωση η ΑΔΕΔΥ δεν θα προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν προηγουμένως αυτή τη χρονική στιγμή δεν γίνουν δεκτές οι θέσεις για την επαναφορά του 13 ου και 14 ου μισθού που η έλλειψη τους έχει πλήξει τόσο πολύ τους εργαζόμενους.
Ας μην ξεχνάμε ότι αυτά που λέγονται και γράφονται για δημοσίους υπαλλήλους των 2000 ευρώ και των 3000 ευρώ είναι ένα μεγάλο ψέμα γιατί το 85% είναι υπάλληλοι που οι αμοιβές τους δεν ξεπερνάνε τα 1500 ευρώ. Και μπορούμε να το αποδείξουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αν υπάρχει ένα 15% είναι υψηλά αμειβόμενο αυτό πρέπει να το βρούνε οι διοικούντες και οι κυβερνώντες. Και να πράξουν όπως πρέπει».
ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα των ωραρίων των δημοσίων υπαλλήλων και συγκεκριμένα στην απογευματινή εργασία των δημοσίων υπηρεσιών: «Πρώτον αυτό είχε ξαναδοκιμαστεί το 2000- 2001 σε κάποιες εφορίες των Αθηνών που ήταν ανοιχτές 5- 8 και το μέτρο αν και πιλοτικό το σταμάτησαν κατευθείαν γιατί κανένας Έλληνας πολίτης δεν είχε μάθει να συναλλάσσεται με το δημόσιο το απόγευμα. Δεύτερον: Το μέτρο ήδη εν μέρει υπάρχει με τους συναδέλφους που δηλώνουν προαιρετικά το ωράριο 9- 16:30 και δυστυχώς μετά τις 14:30 που σχολάνε οι δημόσιες υπηρεσίες αυτοί οι υπάλληλοι ασχολούνται με υποθέσεις αρχείου γιατί καλώς ή κακώς δεν προσέρχεται κανείς για να εξυπηρετήσουν. Άλλωστε θεωρούμε ότι τα ΚΕΠ είναι ένας θεσμός που έχει καταξιωθεί στην ελληνική κοινωνία και αν θέλουν να στελεχώσουν τα ΚΕΠ κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μπορούν να έχουν και παραπάνω αρμοδιότητες».
«ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ»
Επίσης ο κ. Ευστρατίου μίλησε για τα επικουρικά ταμεία τους λέγοντας ότι «βρίσκονται σε αδιέξοδο χρωστώντας πολλά λεφτά από χρήματα τα οποία δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πληρώσει. Όπως ξέρουμε αυτή τη στιγμή καθυστερεί το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Έχουν καταληστέψει αυτό το ταμείο, με αποτέλεσμα οι δημόσιοι υπάλληλοι να μην μπορούν να παίρνουν το εφάπαξ και να περιμένουν στην ουρά».
ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Οι διαμαρτυρίες των δημοσίων υπαλλήλων αφορούν και στο χώρο της υγείας: «Ο εργαζόμενος πληρώνει πλέον 5 ευρώ στο νοσοκομείο, ενώ έχει βιβλιάριο υγείας. Αυτό είναι αισχρό. Από την στιγμή που έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γιατί πρέπει να πηγαίνει και να εξετάζεται από τους γιατρούς; Να καταλάβει η κυβέρνηση ότι η δημόσια υγεία πρέπει να προσφέρεται σε όλους τους ασφαλισμένους και δεν αποτελεί κερδοφόρα εταιρεία.
Κάποιες σημαντικές εξετάσεις για χρόνιες παθήσεις όπως για τους καρκινοπαθείς, πρέπει να τις πληρώσουν οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ. Ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στο Φύλλο της Εφημερίδας της κυβέρνησης δεν το πληρώνει ο ΟΠΑΔ. Πρέπει άμεσα να καταργήσουν αυτήν την άδικη απόφαση».
ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΕΥΡΩ
Συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων δεν ξέρει αν θα υπάρξει ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, τονίζοντας: «Όλοι βιώνουν καθημερινά τις μειώσεις που προωθούνται από την τρόικα και την κυβέρνηση και πλέον έχουν φτάσει στα όρια τους.
Μπορεί να μην υπάρξει συμμετοχή αύριο γιατί μας έχουν κάνει να σκεφτόμαστε και το πεντάευρω».
Τέλος κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους παραγωγικούς τομείς της Ξάνθης να συμμετέχουν την Τετάρτη στις 10 το πρωί στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο.

Σχετικά Άρθρα