1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πιπεριά φλωρίνη κομμένη σκε κομματάκια
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
300 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλάκι ταμπάσκο
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι ξερό θυμάρι
600 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες χωρίς το κέλυφος
ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Στρώνουμε το τραπέζι μας μ’ένα όμορφο λευκό τραπεζομάντηλο στο οποίο σκορπάμε κόκκινα ροδοπέταλα. Βάζουμε ένα αφρώδες λευκό κρασί ή μία σαμπάνια στο ψυγείο και περιμένουμε τον καλό μας ή την καλή μας με τις μυρωδιές από τις πικάντικες γαρίδες να ανεβάζουν τη θερμοκρασία.
Σ’ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο μαζί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά, το σέλερι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρασί και το ταμπάσκο. Χαμηλώνουμε τη φωτιάκαι μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Βάζουμε στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με σπυρωτό πιλάφι για συνοδεία και ένα παγωμένο αφρώδες Prosecco. Καλή γιορτή!