fbpx
Γενική

Χοιρινό με κόκκινο λάχανο

1 κιλό χοιρινή σπάλα χωρίς κόκκαλο
ελαιόλαδο
αλεύρι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/4 φλιτζάνι κονιάκ
3 1/2 φλιτζάνια ζωμός κότας
1/2 φλιτζάνι δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι κομμένα στη μέση
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι θυμάρι
1/2 κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
Διαδικασία

Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους. Το αλευρώνουμε και το τινάζουμε. Βάζουμε σε μια γάστρα ή ένα πυρίμαχο λάδι να πάει παντού και σοτάρουμε το κρέας. Το αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο σκεύος σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μαζί ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ξαναβάζουμε το κρέας στο σκεύος μαζί με το κονιάκ, το ζωμό, τα δαμάσκηνα και τα μυρωδικά. Αφήνουμε να πάρουν βράση. Ανακατεύουμε μόνο το λάχανο. Ψήνουμε σε μέτρια ζεστό φούρνο (180ο C) για 1 ώρα περίπου. Το αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά και σερβίρουμε. Καλή όρεξη!

Σχετικά Άρθρα