fbpx
Γενική

Αλέξανδρος Κοντός : Θα πληρώσουν όσοι με παρέπεμψαν

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην κατάθεση αγωγών και μηνύσεων εναντίον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που πρότειναν την παραπομπή του για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου εμφανίζεται με συνέντευξη του στη «metro» ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος επισημαίνει ότι με την πρόταση τους διέπραξαν σοβαρά ποινικά αδικήματα σε βάρος της προσωπικότητας του.
Ούτε τα μνημεία δεν θα γλυτώσουν από τις απαιτήσεις των δανειστών μας. «Στο Μνημόνιο, που η σημερινή κυβέρνηση υπέγραψε χωρίς καμία διαπραγμάτευση, πέραν της αφαίμαξης των εισοδημάτων των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυντα- ξιούχων, ρητά και κατηγορηματικά προβλέπεται στο άρθρο 14, παρ. 5 ότι «η Ελλά- δα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής της κυριαρχίας». Ο όρος αυτός προσβάλλει την ίδια την κυριαρχία και την υπόστα- ση της χώρας μας. Ο κίνδυνος καθίσταται άμεσος, δε, αν συνδυαστεί με τον όρο της σύμβασης, ότι οι δανειστές, όλοι μαζί ή με συμφωνία όλων, μπορούν να μεταβιβάσουν σε τρίτη χώρα δικαιώματά τους από τη σύμβαση. Τέτοια συμφωνία, όπου με μία μόνο υπογρα- φή παραδώσαμε την εθνική μας κυριαρχία και ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μας στους δανειστές μας, είμαι βέβαιος ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα έκανε αποδεκτή πλην της σημερινής».
Εκτιμάτε ότι η κόντρα της κυβέρνησης με την τρόικα «μυρίζει» πρόωρες εκλογές; «Όταν συμφωνείς και πολλές φορές υπερθεματίζεις σε ό,τι σου επιβάλλει η τρόικα και ξαφνικά στήνεις «σκηνικό πολέμου» εναντίον της για να δείξεις «δήθεν» ενόχληση ή διαφωνία στις ανακοινώ- σεις της, τότε η στάση σου αυτή επιδέχεται πολλές ερμηνείες».
Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι εσείς φέρατε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.
«Η καθαρή αλήθεια είναι ότι η μεγάλη καθυστέρηση, μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, στη λήψη των αναγκαίων μέτρων, αλλά και η απαράδεκτη δυσφήμηση της χώρας μας στο εξωτερικό από πλευράς πρωθυπουργού και υπ. Οικονομικών οδήγησαν την οικονομία σε αδιέξοδες καταστάσεις και μετέτρεψαν το πρόβλημα του ελλείμματος σε μείζον πρόβλημα δανεισμού. Σήμερα κατηγορούμε τον κ. Παπακωνσταντίνου κυρίως για το γεγονός ότι η πολιτική που εφαρμόζει είναι αδιέξοδη και ότι καταστρέφει κάθε αναπτυξιακή δυνατότητα και προοπτική της χώρας μας».
Παρά το γεγονός ότι διαπιστώθηκε παραγραφή των όποιων αδικημάτων στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι υπήρξε σκάνδαλο και ζημιώθηκε το Δημόσιο. Εσείς τι θα κάνετε από εδώ και πέρα;
«Το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Βατοπεδίου έχει υποστεί μια συντριπτική πολιτική και ηθική ήττα, διότι η προσεκτική ανάλυση όλων των διαθέσιμων στοιχείων αποδεικνύει ότι η υπόθεση στην οποία «επένδυσε» πολιτικά για να ρίξει την κυβέρνηση Καραμανλή δεν είναι παρά μία μεγάλη πολιτική σκευωρία. Η σημερινή κυβέρνηση αναλώθηκε στη σπίλωση και κατασυκοφάντηση πρώην υπουργών, χωρίς στοιχεία και με άδικο και πολιτικά ανήθικο τρόπο, αποκλειστικά και μόνο για να πλήξει τη Ν.Δ. και για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τις δραματικές για τη χώρα συνέπειες της πολιτικής της. Όσον αφορά εμένα, είναι γνωστό ότι δεν «οχυρώνομαι» πίσω από καμία παραγραφή, γι’ αυτό ζήτησα με σχετικό αίτημά μου προς τον πρόεδρο της Βουλής – κάνοντας χρήση δικαιώματος που μου δίνει το Σύνταγμα της χώρας μου – να εξεταστεί η έωλη, απαράδεκτη και ατεκμηρίωτη κατηγορία που μου αποδίδουν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι από ανώτατους δικαστές».
Θα προχωρήσετε και σε αγωγές εναντίον πολιτικών προσώπων και μελών της εξεταστικής επιτροπής που πρότειναν την παραπομπή σας;
«Είναι βέβαιο ότι τα μέλη των επιτροπών, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, με δηλώσεις τους, αλλά, κυρίως, με τα πορίσματα που υπέγραψαν προέβησαν σε σοβαρά ποινικά αδικήματα σε βάρος μου, όπως η κατάχρηση εξουσίας και η συκοφαντική δυσφή- μηση. Συνεπώς, αντικειμενικά, υπάρχουν τα αναγκαία στοιχεία για τη θεμελίωση της βασιμότητας τόσο μηνύσεων όσο και αγωγών».

Σχετικά Άρθρα