fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΜΑΧΗΤΗΣ
Η Διοίκηση της Ε.Α.Σ. Ξάνθης σε απάντηση της απαράδεκτης κριτικής που δέχτηκε από τον βουλευτή κ. Μάντατζη Τσετίν γνωστοποιεί ότι η Ε.Α.Σ. Ξάνθης και η Ομάδα Καπνοπαραγωγών παρέχει υπηρεσίες στους αγρότες του νομού χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία του προσωπικού της, δίνοντας δουλειά σε νέους επιστήμονες, και έχοντας πάντα ως κυρίαρχο ζητούμενο το συμφέρον των παραγωγών. Επομένως η «αγανάκτηση» των καπνοπαραγωγών σίγουρα δεν προέρχεται από την Ένωση αλλά από την σημερινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι αγρότες ( και όχι μόνο).

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης εκφράζει την απόλυτη αντίθεση του στις προτάσεις της Πολιτείας, γιατί αυτές αφενός μεν κινούνται στην κατεύθυνση της νόθευσης του θεσμικού ρόλου και της μετατροπής του Δικηγόρου σε «επιχειρηματία», αφετέρου δε προδιαγράφουν τη σταδιακή οικονομική εξαθλίωση και την επαγγελματική περιθωριοποίηση και έξοδο από το επάγγελμα ενός μεγάλου τμήματος του Δικηγορικού Σώματος και ιδίως των νέων συναδέλφων.

ΑΓΩΝΑΣ
Δεν περνά μέρα που να μην εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα μονοπώλια, οι πολυεθνικές και οι μεγαλοεργοδότες, τους αντιλαϊκούς νόμους που ψήφισαν και εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη της ΝΔ και των λοιπών κομμάτων του ευρομονόδρομου.
Οι απολύσεις στο νομό Ξάνθης παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. Μετά τις υπογραφές επιχειρησιακών συμβάσεων, την γενίκευση της μερικής απασχόλησης, χθες και σήμερα πέταξαν στον δρόμο 42 εργαζόμενους από την βιομηχανική μονάδα της ALUMIL στην πόλης μας. Η πολυεθνική εταιρία που δραστηριοποιείται στην χώρα μας σε Νομούς της Βόρειας Ελλάδας αλλά και σε χώρες των Βαλκανίων, άλλαξε την επωνυμία της, (από ALUNEF σε ALUMIL στην Ξάνθη) με τις ευλογίες της κυβέρνησης, για να εντάξει το εργοστάσιο στον όμιλο, απελευθερώνοντας έτσι τα χέρια της και να προβεί σε ομαδικές απολύσεις.
Το νομοθετικό οπλοστάσιο που προσφέρει στους πλουτοκράτες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τους δίνει την δυνατότητα να “αντικαταστήσουν” τους παλιούς εργαζόμενους με νέους πιο “φθηνούς” και “επιδοτούμενους”.

ΘΡΑΚΗ
Εκεί λοιπόν από ότι πληροφορούμαι, διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο Αλέκος Κοντός με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, αλλά παρόλη την επιμονή του Ξανθιώτη Βουλευτή περί του αντιθέτου, η τροπολογία τελικά …. Πέρασε! Πιστεύω παρόλα αυτά, ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος δε3ν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ, γιατί απαιτούνται μέχρι το τελικό στάδιο ακόμη …. 31 υπουργικές αποφάσεις και τρία Προεδρικά Διατάγματα

Σχετικά Άρθρα