fbpx
Γενική

«Γιατί πρέπει να απολογούμαι διαρκώς για επαγγελματικές κινήσεις;»

Στόχος έχει γίνει για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Μανώλης Τσέπελης για μερίδα του τοπικού τύπου σχετικά με τη νέα του επαγγελματική δραστηριότητα στην παλιά Ξάνθη και συγκεκριμένα πρόκειται για το κατάστημα που θα ανοίξει απέναντι από την καφετέρια που έχει ήδη στην περιοχή. Ο ίδιος προέβη σε δηλώσεις στην XanthiNews για το τι σκοπεύει να κάνει και απηύθυνε το ερώτημα γιατί πρέπει να απολογείται διαρκώς αν προχωράει σε επαγγελματικές κινήσεις.

Ο Μανώλης Τσέπελης για το θερινό κατάστημα του στην παλιά πόλη:

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

«Είμαι και επαγγελματίας. Πέρα από την όποια πολιτική μου διαδρομή και εκπροσώπηση στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν σημαίνει ότι δεν έχω οικογένεια, δεν έχω υποχρεώσεις και δεν πρέπει να αναπτύσσω επαγγελματικές δραστηριότητες. Πείτε μου πού είναι το λάθος για έναν που ασχολείται με τα κοινά να αναπτύσσει επιχειρηματικές δραστηριότητες; Είτε είναι επαγγελματίας, αγρότης ή οτιδήποτε άλλο και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογούμαι στον καθένα για το τι επιχειρηματικές κινήσεις πρέπει να κάνω». Με αυτήν την δήλωση του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Μανώλης Τσέπελης απάντησε στα όσα του καταλογίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά την τελευταία του επιχειρηματική κίνηση να νοικιάσει το κτήριο όπου στεγαζόταν ταβέρνα στην παλιά πόλη, ακριβώς απέναντι από την καφετέρια του.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στις προθέσεις του, τονίζοντας ότι όλα θα είναι νόμιμα: «Αυτό το μαγαζί το πήρα για να κάνω κατάστημα ως παράρτημα του καταστήματος μου Ψωμί και Σοκολάτα για την θερινή περίοδο. Γιατί από 1 η Μαΐου έως αρχές Σεπτεμβρίου εμείς οι επαγγελματίες κλείνουμε τα καταστήματα μας στην παλιά πόλη, γιατί δεν έχουμε χώρο για να βγάλουμε έξω τα τραπεζοκαθίσματα. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα σε όσους θέλουν να κάνουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και θέλουν να τονώσουν την κίνηση του παραδοσιακού μας οικισμού. Γι αυτό άλλωστε έχουμε ζητήσει κατ επανάληψη από το Δήμο Ξάνθης κατά τη θερινή σεζόν να πεζοδρομήσει αυτούς τους δύο δρόμους έτσι ώστε οι επαγγελματίες να έχουν αυτήν την ευκαιρία να διατηρούν και θερινά καταστήματα, χωρίς ωστόσο να προκαλούν προβλήματα σε έκτακτες ανάγκες των κατοίκων της παλιάς πόλης και προβλήματα ηχορύπανσης.
Μίσθωση έκανα. Δεν το αγόρασα. Υπήρχαν παρατυπίες όσον αφορά στην αρχιτεκτονική που δεν ταίριαζαν στον ιστορικό οικισμό. Θα τα κάνουμε όλα νόμιμα και θα γίνει ένας υπέροχος χώρος που αρμόζει στην παλιά μας πόλη».
«ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ»
Πολλές φορές κάτοικοι της παλιάς πόλης έχουν διαμαρτυρηθεί για την ηχορύπανση που προκαλούν καταστήματα με την μουσική τους. Αυτό το ερώτημα τέθηκε στον κ. Τσέπελη ως επαγγελματία. Η απάντηση που έδωσε ήταν:
«Έχω κάνει πρόταση στα αρμόδια Υπουργεία κατά το παρελθόν ότι για εμένα η παλιά Ξάνθη πρέπει να έχει ελεύθερο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, προκειμένου να αποτελέσει ένα καλό κίνητρο να δραστηριοποιηθούν και άλλοι επαγγελματίες. Χωρίς να προκαλούμε ηχορύπανση στους κατοίκους της παλιάς πόλης. Επίσης μπορούν να ανοίξουν καταστήματα λαϊκής τέχνης, αργυροχρυσοχοεία και να χρηματοδοτούνται από προγράμματα της Ε.Ε. Μάλιστα προτείνω επί τρία- τέσσερα χρόνια να έχουν το αφορολόγητο για να μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη. Πρέπει να έχουμε στόχους για να αξιοποιήσουμε τον πλούτο που μας άφησαν οι προηγούμενες γενιές.
Έχουμε τρία βασικά αξιοθέατα: Στον ορεινό όγκο το δασικό χωριό, στην παραλία τα αρχαία Άβδηρα και στην πόλη είναι ο ιστορικός παραδοσιακός μας οικισμός».
Από τότε που καθιερώθηκαν οι γιορτές παλιάς πόλης δόθηκε ώθηση στον παραδοσιακό μας οικισμό και πλέον μπορεί να ανηφορίσει κάποιος και να χαρεί την ομορφιά του όχι μόνο περιδιαβαίνοντας στα σοκάκια του και βλέποντας την αρχιτεκτονική των κτηρίων, αλλά και απολαμβάνοντας στιγμές ξεγνοιασιάς πίνοντας καφέ ή ποτό ή τρώγοντας καλό φαγητό. Αλλά και συμμετέχοντας σε πολιτιστικές δραστηριότητες λόγω του Λαογραφικού Μουσείου της ΦΕΞ και των εκδηλώσεων της αλλά και της Δημοτικής Πινακοθήκης και ιδιωτικής γκαλερί.
Το θέμα είναι ότι ο κ. Τσέπελης εκλέγεται επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος στην τοπική αυτοδιοίκηση και πολλοί αναφέρουν πως τίθεται θέμα ασυμβίβαστου ή και του γνωστού ερωτήματος: «Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;». Ο καθένας πελάτης που επισκέπτεται και στηρίζει τα μαγαζιά του δίνει την απάντηση του.

Σχετικά Άρθρα