fbpx
Γενική

Αιμορραγία της βορειοελλαδικής αγοράς στη Βουλγαρία

Αγορές στη Βουλγαρία σε τιμές χονδρικής κερδίζοντας από 30 έως 50%, μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε κάθε Σάββατο. Αρκεί να προγραμματίσει να μεταβεί με τουριστικό λεωφορείο ή να κάνει τη συμφωνία με εταιρεία που εδρεύει στην Καβάλα και να του τα φέρνουν με φορτηγά ή να τον ακολουθήσουν με αυτά! Η περιοχή είναι το Μπλαγκόεβγκαρντ που απέχει 80 χλμ από τον Προμαχώνα Σερρών. Πρόκειται για επώνυμα και μη προϊόντα τα οποία μπορείτε να αγοράσετε με αποδείξεις.

Μεταβαίνουν κάθε Σάββατο στο Μπλαγκόεβγκαρντ

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη. Έλεγε σε παλιά διαφήμιση το Υπουργείο Οικονομικών. Τώρα το θέμα είναι πώς θα συγκρατήσει τους Έλληνες που πηγαίνουν στη γειτονική Βουλγαρία και κάνουν τις αγορές τους αφού βλέπουν ότι η Ελλάδα δεν τους αγαπάει αυξάνοντας το ΦΠΑ, τα καύσιμα και αφήνοντας την ακρίβεια όλων των προϊόντων να καλπάζει και ταυτόχρονα μειώνει μισθούς και συντάξεις. Υπάρχει εταιρεία που εδρεύει στην Καβάλα και μπορεί για εσάς με εσάς και χωρίς εσάς να σας αγοράσει ότι θέλετε σε τιμές που είναι μειωμένες κατά 30- 50% συγκριτικά με την χώρα μας.
Πρόκειται για τρόφιμα, απορρυπαντικά- χαρτικά, είδη ρουχισμού, ποτά- τσιγάρα, ηλεκτρολογικά και οικοδομικά είδη, έπιπλα- είδη γραφείου και είδη νοικοκυριού. Επώνυμων μεγάλων εταιρειών που εδώ κάποιος τα ακριβοπληρώνει αλλά εκεί τα βρίσκει σε πολύ χαμηλές τιμές.
Όπως λένε οι υπεύθυνοι της εταιρείας: «Δεν μπορούμε να φέρουμε ένα φορτηγό τσιγάρα. Μπορεί να αγοράσει ο καθένας 2- 3 κούτες τσιγάρα. Όλα τα υπόλοιπα αγοράζονται σε οποιαδήποτε ποσότητα: ρούχα, φαγητά, καταψυγμένα, νωπά κρέατα, απορρυπαντικά, είδη για παιδιά, μεταφέρονται με τα φορτηγά της εταιρείας στην Ελλάδα και στον τόπο κατοικίας σας.
Γίνονται όλα νόμιμα. Αποδείξεις λιανικής πώλησης δίνουμε με επιβάρυνση του ΦΠΑ.
Κάθε Σάββατο είμαστε εκεί και γίνονται οι αγορές. Όλα γίνονται νόμιμα και καθαρά, σας ακολουθούμε μέχρι το σπίτι σας.
Αν θέλετε να πάτε με τουριστικό λεωφορείο εμείς το οργανώνουμε».
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
Σε άρθρο του ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Σερρών κ. Στάθης Κουτμερίδης τονίζει για το σοβαρό ζήτημα: «Ζούμε στην Ελλάδα της κρίσης. Βοηθώντας παντοιοτρόπως στην ανόρθωση της οικονομίας, πληρώνουμε φόρους με όρους ελληνικής πειθαρχίας, αλλά λόγω των ανοικτών συνόρων ο ανταγωνισμός των τιμών είναι άνισος με «κτυπήματα κάτω από τη μέση».
…Οι συνθήκες και οι πρώτες ύλες παραγωγής τροφίμων στη χώρα μας δεν έχουν καμιά σχέση με το προ εικοσαετίας παρελθόν. Τρόφιμα που στέκονται αξιοπρεπώς στην διεθνή αγορά παράγονται από ατελείωτες εταιρίες. Οι συνθήκες υγιεινής είναι εφάμιλλες με τις βορειοευρωπαϊκές. Συμβαίνει άραγε κάτι αντίστοιχο στη γείτονα ή τεμαχίζουν τα μοσχάρια στις αυλές τους με τσεκούρια; (Όπως μου είπε ότι είδε κάποιος φίλος πρόσφατα.)
…Είναι αλήθεια ότι κατά βάση τα φθηνά και χαμηλής ποιότητας προϊόντα διοχετεύονται σε βουλγάρικα καταστήματα σε πόλεις κοντά στα σύνορα, με στόχο τους Έλληνες που σπεύδουν να ψωνίσουν πιστεύοντας ότι « το φθηνό δεν βγαίνει ακριβό»;
…Κλασσικοί λοιπόν νόμοι των ανοικτών αγορών, με κορόνες του στυλ «θα εξισορροπήσουν οι τιμές» ή «ο ανταγωνισμός κάνει καλό» ή «αφήστε την αγορά, θα βρει το δρόμο της» δεν ισχύουν στη δική μας περίπτωση. Το περήφανο ελληνικό κράτος θα πρέπει να σκύψει με πατρική στοργικότητα και καλή διάθεση στο παραμεθόριο παιδί του που περνάει δύσκολα, δυσκολότερα από τα άλλα παιδιά του, …λίγο νοτιότερα!»

Σχετικά Άρθρα