fbpx
Γενική

ΑΓΩΝΑΣ
Εδώ και δέκα χρόνια το αρδευτικό της Ξάνθης υποστηρίχθηκε και από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις καταλήγει το θέμα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, με ορατό τον κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα. Ο κ. Ξυνίδης, υποστήριξε πώς ένα έργο δεν έχει να κάνει απλά με την προσφυγή κάποιων, αλλά με το πόσο αυτό το έργο το οποίο προτείνεται μπορεί να σταθεί στα δικαστήρια.
Στα πλαίσια της ευνομούμενης πολιτείας, ανέφερε στην συνέχεια, υπάρχει το δικαίωμα προσφυγής στα δικαστήρια. Η εκάστοτε Κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει στο Συμβούλιο της Επικρατείς και η υπόθεση έχει μία δικαστική χροιά και είναι σε εξέλιξη.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Ομιλία έδωσε ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός χθες στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου για τον αναπτυξιακό νόμο, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την ανάπτυξη της Θράκης. Αναλυτικά:
Κυρίες και κύριοι,
Σήμερα συζητούμε ένα πολύ μεγάλο θέμα για την ανάπτυξη του τόπου, τον αναπτυξιακό Νόμο.
Το ερώτημα είναι αν αυτός ο Νόμος θα σηματοδοτήσει ή όχι μηνύματα που έχουν σχέση με την ανάπτυξη.
Πρέπει να σας πω ότι πριν από ένα χρόνο, στην αίθουσα αυτή, είχα πει στην κυρία Κατσέλη να μη καταργήσει το Νόμο 3299, γιατί είναι ένας καλός Νόμος.
Και μόνο το γεγονός ότι 4500 σχέδια περίμεναν να αξιολογηθούν, και μόνο το γεγονός ότι χιλιάδες επενδυτικά σχέδια είχαν ενταχθεί στο Νόμο, και μόνο το γεγονός ότι το Νόμο αυτό τον έχει αγκαλιάσει ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας, αποδείκνυε του λόγου το αληθές. Είχα μάλιστα προτείνει να παγώσει το Νόμο, εάν δεν είχε την δυνατότητα να εντάξει άλλα σχέδια για οικονομικούς λόγους και να τον επαναφέρει μόλις θα είχε αυτήν τη δυνατότητα.
Περίμενα δε από τον σημερινό Υπουργό, που έχει

ΜΑΧΗΤΗΣ
Την προώθηση του μπασμά Ροδόπης-Ξάνθης σε χώρες που διαθέτουν καπνοβιομηχανίες, είχαν ως στόχο οι επισκέψεις του βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν στις πρεσβείες της Κίνας και της Αγγλίας. Ο βουλευτής στις επαφές του στη βρετανική πρεσβεία και στην πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, συναντήθηκε με τους πρέσβεις, Dr David Maurice Landsman OBE και Luo Linquan, αντίστοιχα. Και οι δύο γνωρίζουν ότι στην περιοχή της Θράκης παράγεται ο μπασμάς ο οποίος είναι εξαιρετικής ποιότητας καπνός και χρησιμοποιείται από τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες διεθνώς.
Ο πρέσβης της Κίνας αποδέχτηκε την πρόσκληση του βουλευτή να επισκεφτεί την Θράκη και μάλιστα, ενημέρωσε ότι θα τον συνοδεύει μία ομάδα επιχειρηματιών από την Κίνα, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο θέμα του καπνού.
-Κι εμείς λέμε μπράβο στον Χατζηοσμάν, όχι όμως και μπράβο στον κύριο Τσετίν που δεν έχει μάθει να παίρνει παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Σχετικά Άρθρα