fbpx
Γενική

Κουνουπίδι με λιωμένα τυριά

1 λίτρο γάλα

2 δαφνόφυλλα

110 γρ. βούτυρο

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. ρεγκάτο τριμμένο

200 γρ. κασέρι τριμμένο

50 γρ. παρμεζάνα

800 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια

200 γρ. τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί (φρυγανιά αν δεν έχουμε)
Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Ζεματάμε τα κομμάτια από το κουνουπίδι για 3 λεπτά σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε το γάλα με τη δάφνη σ’ ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Σε άλλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς με το αλεύρι για 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο βούτυρο αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει το δαφνόφυλλο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν και να γίνουν κρέμα. (Μπεσαμέλ)Προσθέτουμε τα τυριά στη μπεσαμέλ, το κουνουπίδι, τα ψίχουλα, ανακατεύουμε και ψήνουμε είτε σε ατομικά πυρίμαχα είτε σ’ ένα πυρέξ για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω καλά. Καλή όρεξη!

Σχετικά Άρθρα