fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΜΑΧΗΤΗΣ
Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, εστίασε στο κείμενο διακήρυξης αρχών που κατέθεσε υπ’ όψην της συμπολίτευσης προ των εκλογών. Στις αλλαγές των προσώπων στις επιχειρήσεις του Δήμου, που εν τέλει δεν έγιναν και που όπως είπε χαρακτηριστικά δεν έχουν καμία προοπτική.
Πρότεινε την τοποθέτηση μη εκλεγμένων προσώπων στις επιχειρήσεις του Δήμου, προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια στη λειτουργία αυτών.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Θανάσης Ξυνίδης, υποστηρίζοντας ότι το υψηλό ποσοστό που έλαβε η «πράσινη» παράταξη οφείλεται κατά κύριο λόγο στις δράσεις των μελών της παράταξης και στην κάλυψη των θεμάτων από πλευράς Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Συνέχισε ο κύριος Πούλιος λέγοντας πως μάλλον δεν κατάλαβε τι συνέβη στις τελευταίες εκλογές ούτε πήρε κάποιο μήνυμα από αυτές ο κος Δήμαρχος. Τόνισε πως γίνεται απογραφή στον Δήμο για να γνωρίζουμε επιτέλους σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Δήμος μας αλλά και τι χρωστάει.
Ζήτησε επίσης να γίνει ορθή διαχείριση της δημοτικής περιουσίας. Επίσης τόνισε ότι ακόμη δεν έχει καταρτιστεί και δεν το έχουν στα χέρια τους το τεχνικό πρόγραμμα του 2011. Επίσης είπε πως στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές προτάσεις για διάφορα θέματα που δυστυχώς όμως δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν και δεν εδόθη καμία απάντηση επ’ αυτών. Τόνισε πως θα τις ξαναφέρουν αυτές τις προτάσεις ενισχυμένες αυτή τη φορά ζητώντας έστω μια απάντηση επ’ αυτών.

ΕΜΠΡΟΣ
Νέο «πονοκέφαλο» δημιουργεί το ΥΠΕΚΑ και η υπουργός κα Τίνα Μπιρμπίλη με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την βιοποικιλότητα στους δημάρχους των παραλιακών – παραποτάμιων – παραλίμνιων δήμων του νομού μας, όπου δηλαδή ισχύει το δίκτυο Natura, ήτοι των δήμων Αβδήρων και Τοπείρου και τους κυρίους Τσολακίδη και Χατζηευαγγέλου αντίστοιχα. Τα’ χαν χύμα τους ήρθαν και τσουβαλάτα καθώς το νομοσχέδιο αυξάνει σε 10 στρέµµατα (από 4 που ισχύει τώρα) το εμβαδόν των οικοπέδων εντός των οποίων θα επιτρέπεται στο εξής η οικοδομική ή άλλη δραστηριότητα καθώς και προκειμένου ο ιδιοκτήτης να πάρει οικοδομική άδεια για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα. Το µέτρο αυτό αναμένεται να επηρεάσει τουλάχιστον 200.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Το νομοσχέδιο που φτάνει σήμερα προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που «απειλούν» ότι δεν θα το ψηφίσουν υποστηρίζοντας ότι: «µε τη γενική αύξηση της αρτιότητας των οικοπέδων από τα 4 στα 10 στρέµµατα, ουσιαστικά µμηδενίζεται η ήδη ελάχιστη, λόγω της ύφεσης, οικοδομική δραστηριότητα που σημειώνεται στη χώρα».

ΑΓΩΝΑΣ
Ήταν να μη γίνει η αρχή και δυστυχώς όπως έδειξε η εξέλιξη των πραγμάτων η μικρή μας κοινωνία δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει από τα όσα διαδραματίζονται στην πρωτεύουσα και τη συμπρωτεύουσα…. Και φυσικά αναφέρομαι μεταφορικώς σε ότι αφορά την έννοια της ζήλειας μια και αφορά τα κακώς κείμενα….. Πορτοφολάδες, τσαντάκηδες, διαρρήκτες, κλέφτες και απατεώνες, διακινητές ναρκωτικών και λαθρομεταναστών, σωματέμποροι και άλλα λουλούδια του της ποινικού δικαίου κοσμούν σχεδόν καθημερινά τα αστυνομικά δελτία που καταφθάνουν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης….

ΘΡΑΚΗ
Για μια ακόμη φορά, στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης οι «Πολίτες για την Αλλαγή», τόσο η ΔΕΥΑΞ όσο και ο πρόεδρος της, κ. Μανώλης Τσέπελης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής και στο μικροσκόπιο της μείζονος αντιπολίτευσης. Παράλληλα φαίνεται πως οι καταγγελίες της τελευταίας έχουν τραβήξει και το ενδιαφέρον της Δημόσιας Διοίκησης οι οποίοι τις τελευταίες μέρες κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά στοιχεία της δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα