fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΜΑΧΗΤΗΣ
Τουρισμό για 12 μήνες περιλαμβάνει ο σχεδιασμός και η στόχευση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού-Πολιτισμού, Κώστα Παπακοσμά. Ο κ. Παπακοσμάς, στάθηκε στα θέματα υποδομών, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, όπως τα μνημεία, οι φυσικές ομορφιές, οι πεντακάθαρες παραλίες, οι υδροβιότοποι και τα τοπικά προϊόντα, τα οποία αν συνδυασθούν κατάλληλα και υπάρξει η συνεργασία μεταξύ όλων φορέων και πολιτών, «ο στόχος για τους 12 μήνες τουρισμό θα είναι εύκολος».

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμαρχος Ξάνθης όταν ρωτήθηκε για τη μη αξιοποίηση του Νίκου Σπυριδόπουλου στη θέση του αντιδημάρχου για τις Τεχνικές υπηρεσίες είπε ότι είναι… «εργολάβος» (!) και δεν μπορούσε να αναλάβει μια τέτοια θέση, ενώ τον χαρακτήρισε και… «άπειρο» για τη θέση του αντιδημάρχου της Δημοτικής Αστυνομίας και ήθελε να τον «προστατέψει» και γι’ αυτό και δεν άφησε σε πρώτη φάση αναξιοποίητο….
-Μάλιστα φημολογείται ότι τα παραπάνω αποτέλεσαν αντικείμενο έντονων συζητήσεων στο στενό περιβάλλον του Προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης που έφερε ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ψήφους στον Δήμαρχο…
Ακόμη και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ!

ΕΜΠΡΟΣ

Με θετικό πρόσημο καταγράφεται ο αντίκτυπος της πρώτης συνάντησης που είχε ο αιρετός περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και των Συνδέσμων Βιομηχάνων της ΑΜΘ. Τόσο οι εντυπώσεις του ίδιου του Άρη Γιαννακίδη ήταν θετικές επειδή πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος και παραγωγικός διάλογος (σχετικό ρεπορτάζ στη σελ. Β1), τόσο και από την πλευρά των επιχειρηματιών, οι οποίοι εκδήλωσαν την ικανοποίησή τους, αλλά παράλληλα και τη σύμπλευσή τους με τον περιφερειάρχη σχετικά με την καλλιέργεια και διεύρυνση της περιφερειακής συνείδησης και στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Διαπιστώθηκε βέβαια, ότι οι δυσκολίες είναι και πολλές και ποικιλόμορφες, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιφερειακής ενότητας, το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως, ήταν ότι έγινε με τις καλύτερες προθέσεις εκατέρωθεν μια πρώτη επαφή για την καταγραφή, την ενιαία αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ανάπτυξη του τόπου.

ΑΓΩΝΑΣ
Μάλιστα οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες…. Κάποιοι μίλησαν για μυστική διπλωματία και για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου….
Για να προλάβει η κυβέρνηση και νέα σενάρια αποφάσισε τη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής….
Γεγονός πάντως είναι ότι παρατηρείται μια κινητικότητα στα θέματα αγκάθια που άπτονται της εθνικής και εξωτερικής μας πολιτικής όπως είναι το Σκοπιανό και το Κυπριακό, αλλά και η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια…
Πάντως η επίσκεψη του Γιώργου τάραξε τα νερά και στη γείτονα χώρα….
Εξαγριωμένοι οι Τούρκοι…. Σου λένε «ήρθε στο σπίτι μας, τον φιλοξενήσαμε, του δώσαμε και τα δωράκια του και εκείνος μας τα είπε και από πάνω, ότι ακούμε επεκτατική πολιτική»….

Μάλιστα για να κατευνάσει την οργή των πολιτών του ο Ταγίπ βγήκε και δήλωσε ότι και ο ίδιος είναι δυσαρεστημένος από τον όχι και τόσο κομψό τρόπο του Έλληνα πρωθυπουργού, ωστόσο το σημείο που εκείνος κρατά από τη συνάντησή του με το Γιώργο είναι η επιβεβαίωση της αμοιβαίας φιλίας των δύο χωρών…

ΘΡΑΚΗ
Την στιγμή που δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ένα κολυμβητήριο, την στιγμή που δεν μπορούμε να ζεστάνουμε το ΚΑΠΗ για παράλληλες εκδηλώσεις, σε σχέση με την υγεία των μελών του, την στιγμή που ο δήμος δεν μπορεί να διαθέσει τον παραμικρό οικονομικό «πόρο για κοινωνική μέριμνα», την στιγμή που κλείνουν οι κάνουλες και θα πρέπει οι δήμοι από μόνοι τους να βρουν πόρους για να σταθούν στα πόδια τους, ο Λάκης Στυλιανίδης έσπευσε να αγοράσει έναντι αρκετών εκατομμυρίων ευρώ το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας στην κεντρική πλατεία, για την υστεροφημία του και μόνο!

Σχετικά Άρθρα