Πολλά και σοβαρά είναι τα παράπονα συμπολιτών μας όχι τόσο για την χρήση των μανιταριών από τους επαγγελματίες των καφέ μπαρ αλλά για κυρίως για την αποθήκευση των γεμάτων φιαλών στις αποθήκες των καταστημάτων. Ο χειμώνας- έστω και ήπιος- δεν παύει να είναι χειμώνας έτσι με προοπτική ο πελάτης και να μην κρυώνει, αλλά και να καπνίζει έξω, αύξησε τις υπαίθριες σόμπες υγραερίου (τα γνωστά μανιτάρια) και τις ανάγκες τους για συνεχή τροφοδοσία με φιάλες. Για να μην πηγαινοέρχεται λοιπόν ο άνθρωπος της τροφοδοσίας κάθε φορά που τέλειωνε μια φιάλη, πολλοί ανακάλυψαν την εύκολη λύση. Δημιούργησαν είτε στο εσωτερικό των καταστημάτων τους, είτε ακόμα και έξω ειδικούς χώρους όπου τοποθετούν γεμάτες φιάλες υγραερίου (!!!) κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας που απαγορεύει την αποθήκευση τέτοιου είδους εύφλεκτων υλικών χωρίς ειδική άδεια και χωρίς να τηρούνται αυστηρές προδιαγραφές πυρασφάλειας. Έτσι λοιπόν εύκολα φαντάζεται κανείς ότι πολλοί χώροι σε κεντρικά σημεία της Ξάνθης έχουν μετατραπεί σε μικρές… ωρολογιακές βόμβες με «πυροκροτικό μηχανισμό» κάποια πυρκαγιά ή κάποιο σπινθήρισμα που την κακιά στιγμή μπορεί να προκύψει. (Οι αρμόδιοι για τον έλεγχο αυτό τι κάνουν;).
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Σταύρος Καρυπίδης
Εκδότης - Δημοσιογράφος μέλος της Έ.Ι.Η.Ε.Ε. Lead Digital Strategist - Διαμορφωτής κοινής γνώμης και βιντεογράφος με πιστοποίηση από την Google και το Υπουργείο Τουρισμού στο Digital Marketing "Grow Greek Tourism". Owner & Operator στην Drone Areo View εταιρίας αερο-βιντεοσκοπήσεων και αερο-φωτογραφήσεων (αδειούχος χειριστής ΣμηΕΑ UAS Pilot A & UAS Pilot B). Ceo & Founder της εταιρίας "Φυσικό Αέριο Ξάνθης".