fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ
«Καπνός» έγιναν οι επιδοτήσεις των καπνοκαλλιεργητών, «καπνός» όμως πιστεύουν πως είναι και οι υποσχέσεις της πρώην και της νυν πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι δεν θα χαθούν λεφτά συγκεκριμένα τα 568 εκ. ευρώ που αντιστοιχούν στην περικοπή του 50% των επιδοτήσεων όπως ορίστηκε από την νέα ΚΑΠ. Τα χρήματα αυτά πέρασαν από τον Α’ Πυλώνα στο Β’ Πυλώνα και τόσο οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες (Κοντός – Χατζηγάκης) όσο και η νυν (Σκανδαλίδης) δεσμεύτηκαν ότι θα δοθούν έμμεσα και μέσω προγραμμάτων στους καπνοκαλλιεργητές όμως μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί τίποτε παρά το γεγονός ότι πρόσφατα αναγγέλθηκε το άνοιγμά κάποιων μέτρων και κάποιων προγραμμάτων.

ΑΓΩΝΑΣ
Σύμφωνα με καταγγελίες από τους ίδιους τους βενζινοπώλες για κάποιους κακόπιστους συναδέλφους τους οι οποίοι με τηλεχειριστήριο κλέβουν τους πελάτες τους και αντί για βενζίνη στα ρεζερβουάρ τους βάζουν …αέρα, η πολιτεία προτίθεται να επιβάλλει ως ποινή το κλείσιμο της επιχείρησης για 9 μήνες, κάτι που βρίσκει αντίθετους τους βενζινοπώλες οι οποίοι ζητούν να κλείσει τελείως το κατάστημα που παρανομεί.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Όπως εξήγησε, το ΤΕΙ της Καβάλας δεν αντιμετωπίζει οξυμένο οικονομικό πρόβλημα καθώς έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο άλλα Ιδρύματα πιθανότατα να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα αν δεν έχουν κάνει σωστή διαχείριση των χρημάτων.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σαν ΤΕΙ Καβάλας δεν αντιμετωπίζουν οξυμένο οικονομικό πρόβλημα γιατί φρόντισαν από την αρχή του έτους και προχώρησαν σε έναν εξορθολογισμό της δαπάνης σε ότι αφορά το ωρομίσθιο προσωπικό. Παρ΄ όλα αυτά υπάρχει μια μείωση της τάξεως του 43% στους προϋπολογισμούς, θέμα που σιγά σιγά θα αρχίσει να αναδεικνύει μια σειρά από προβλήματα που θα έχουν τα Ιδρύματα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Ενοχλεί την κυβέρνηση η ξαφνική συζήτηση, που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες και τρέφεται με σενάρια περί πρόωρων εκλογών μέχρι τον Μάρτιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής έλεγε μάλιστα ότι πρόκειται για θέμα, που κυκλοφορεί από το χώρο της ΝΔ και διέψευδε κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοια πρόθεση από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου.
Το γεγονός είναι πάντως ότι η σχετική φημολογία έχει εμφιλοχωρήσει στο κυβερνών κόμμα αρκετά καλά, με αποτέλεσμα ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο, εφόσον οι εξελίξεις στην οικονομία είναι δύσκολες έως αρνητικές, να ζητήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τη λαϊκή εντολή για να προχωρήσει.

ΘΡΑΚΗ
Με μια απόφαση που κατοχυρώνει την ελευθερία της κριτικής δια του Τύπου σε θέματα υγείας σφραγίζει το Εφετείο Αιγαίου τη δικαστική χρονιά του 2010. Το Εφετείο απέρριψε απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου που υποχρέωνε τον δημοσιογράφο να καταβάλει στον γιατρό 50.000 ευρώ ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση. Η εφετειακή απόφαση θεωρεί τους γιατρούς του ΕΣΥ δημόσιους λειτουργούς οι οποίοι δεν εξαιρούνται από την κριτική των δημοσιογράφων.

Σχετικά Άρθρα