Γενική

Περιφερειάρχης: «Συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη συγκυρία»

Το πρώτο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ αναδείχθηκε την Κυριακή 2 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα αναδείχθηκαν: Πρόεδρος κ. Κώστας Μιχαηλίδης, Αντιπρόεδρος ο κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος και Γραμματέας ο κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης. Ακολούθησε η ψηφοφορία για τα μέλη της οικονομικής επιτροπής στην οποία εξελέγησαν ως τακτικά μέλη: Κεφαλίδου Ανδρονίκη, Χριστοδουλίδης Γιώργος, Χαϊτίδης Δημήτρης, Γκουγκουσκίδου Μαρία, Σιακήρ Αιχάν, Καβαρατζής Σταύρος, Μιχελής Κωνσταντίνος και Τρέλλης Χρήστος με αναπληρωτές τους Τελλίδη Ιωάννη, Πατήρα Νικόλαο, Σαλτούρο Δημήτρη, Κανελάκη Ιωάννη, Μουμίν Καάν, Αραμπατζή Αθανάσιο, Ζησίμου Γεώργιο- Παύλο και Αθανάσιο Μακρή.

Νέο Προεδρείο στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Να υπάρξει συνεργασία στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ ζήτησε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης «προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη συγκυρία». Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της ψηφοφορίας τόνισε: «Διαπίστωσα ότι το συμβούλιο διαθέτει ένα αξιόλογο στελεχιακό δυναμικό και φυσικά χαρακτηρίζεται από πολυφωνία και πολυτασικό γεγονός που αναβαθμίζει την δημοκρατική διαδικασία και τον πολιτικό προβληματισμό. Συγχαρητήρια στο νέο Προεδρείο και στα μέλη των επιτροπών και καλή επιτυχία στο έργο τους».
Ο Νέος Πρόεδρος του Π.Σ.: Κώστας Μιχαηλίδης
Ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ- Θ Κώστας Μιχαηλίδης τόνισε: «Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, το Αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που είναι το κατεξοχήν βασικό όργανο με το τεκμήριο αρμοδιότητας εντός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και με σημαντικό επιτελικό-ελεγκτικό ρόλο, στην πρώτη και ταυτόχρονα ιστορική συνεδρίαση εξέλεξε το προεδρείο του. Η εκλογή μου στην θέση του προέδρου αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή και συνάμα το μεγαλύτερο χρέος στην αυτοδιοικητική μου διαδρομή. Με αίσθημα ευθύνης, ευθυκρισία και αντικειμενικότητα θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να διεκπεραιώσω τα ζητήματα του προεδρείου και να διασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία των Περιφερειακών συμβουλίων στην βάση του κανονισμού εργασιών. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Περιφερειάρχη και τους συναδέλφους για την πρόταση στο πρόσωπο μου όπως επίσης και τους συναδέλφους οι οποίοι στα πλαίσια των δημοκρατικών μας θεσμών είχαν μία διαφορετική επιλογή. Εκπροσωπούμε τον λαό της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και καλούμαστε να αναδείξουμε εκείνα που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν, καλούμαστε πλέον να αποδείξουμε στην πράξη την υιοθέτηση της ενιαίας περιφερειακής συνείδησης που επαγγελθήκαμε στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση».
Ο νέος Πρόεδρος του Π.Σ. κ. Κώστας Μιχαηλίδης κατάγεται από την Μικρόπολη Δράμας, γεννήθηκε το 1956 και τελείωσε την βασική και μέση εκπαίδευση στην Δράμα. Φοίτησε στα ΚΑΤΕ (ΤΕΙ) Θεσσαλονίκης και από το 1991 δραστηριοποιείται στον χώρο των Εθνικών μεταφορών Διετέλεσε μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου τις περιόδους 2003-2006 και 2007-2010 στο Νομαρχιακό Διαμέρισμα Δράμας. Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος στην Νομαρχιακή Επιχείρηση Πολιτιστικής- Τουριστικής Ανάπτυξης (ΝΕΠΟΤΑ) και μέλος στην Νομαρχιακή Επιτροπή Αθλητισμού, Πολιτισμού- Τουριστικής Ανάπτυξης και Νεότητας στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας. Είναι παντρεμένος με την Λουκίδου Κυριακή και πατέρας δύο κοριτσιών.
Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες
Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜ- Θ Άρη Γιαννακίδη καθήκοντα θεματικών Αντιπεριφερειαρχών με διετή θητεία θα ασκήσουν οι : Γιώργος Ούστογλου, Περιφερειακός σύμβουλος ΠΕ Έβρου πρωτογενής τομέας, Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, Περιφερειακός σύμβουλος ΠΕ Καβάλας τομέας τουρισμού πολιτισμού, Ιρφάν Ουζούν, Περιφερειακός σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης τομέας κοινωνικής μέριμνας
Τέλος ο Περιφερειάρχης παραχώρησε την προεδρεία της Οικονομικής Επιτροπής στον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη.

Σχετικά Άρθρα