Γενική

Νομιμοποίηση αυθαιρεσιών με την σφραγίδα του κράτους

«Μόδα» τείνουν να γίνουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Άνοιξε η κερκόπορτα για την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων και δόθηκε η ευκαιρία στους εργοδότες να αυθαιρετούν με πρόσχημα την οικονομική κρίση, μέσω της υπογραφής της πρώτης επιχειρησιακής σύμβασης από γνωστή εταιρεία στη Δράμα. Αφού, σύμφωνα με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στάση αναμονής φαίνεται να κρατούν οι περισσότερες επιχειρήσεις στη βόρεια Ελλάδα για ανάλογη ενέργεια. Ο κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ξάνθης δήλωσε στην XanthiNews ότι στο Ν. Ξάνθης δεν παρατηρήθηκαν ακόμη τέτοιες προθέσεις για να συμπληρώσει: «Αυτά τα παρατηρούσαμε και πριν χρόνια. Με ελαστικές μορφές εργασίας, με μαύρες αγορές εργασίας κτλ. Δυστυχώς με αυτό το νόμο τα νομιμοποιούν με την σφραγίδα του κράτους. Εμείς έχουμε βάλει κόκκινη γραμμή και στην Αθήνα που είχαμε πάει στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ οι συνάδελφοι έλεγαν ότι κανένα σωματείο, κανένας συνδικαλιστής δεν πρέπει να υπογράψει τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Το σίγουρο είναι ότι οι κύριοι αυτοί θα πηγαίνουν στις Επιθεωρήσεις Εργασίας και αν έχουν νομικές υπηρεσίες να τα ψάχνουν καλά γιατί ακόμη οι εγκύκλιοι δεν έχουν έρθει στις υπηρεσίες και δεν ξέρουμε πώς θα χειριστούμε κάποιες καταστάσεις.
Αλλά ότι θα το επιδιώξουν, είναι λογικό. Το 2009 όταν έκαναν τους ισολογισμούς τους οι περισσότερες επιχειρήσεις δήλωναν μέχρι 45% κέρδη. Ξαφνικά σε έναν χρόνο μέσα όλοι αυτοί θα ορίσουν τις επιχειρήσεις τους προβληματικές για να μπορούν να κάνουν τις επιχειρησιακές συμβάσεις αλλά και να μπούνε σε προγράμματα του ΟΑΕΔ που επιδοτούνται οι ασφαλιστικές τους εισφορές. Στον ΟΑΕΔ υπάρχει ένα κονδύλι πάνω από 2,5 δις ευρώ για τέτοιες υποθέσεις, δυστυχώς.
Στη ΝΕΟΓΑΛ που έγινε η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση παρουσίαζε κέρδη. Το παραδέχθηκαν εργοδότες και εργαζόμενοι».
ΜΕ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ…
Στην Επιθεώρηση Εργασίας Ξάνθης μόνο τρία άτομα κάνουν τους ελέγχους, εκ των οποίων ο ένας υπάλληλος είναι αποσπασμένος από την Καβάλα. Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης έχει ζητήσει με επιστολή του από την κ. Κατσέλη να στελεχωθεί η υπηρεσία. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ
Το θέμα είναι όμως ότι λόγω της οικονομικής στενότητας μεγάλος αριθμός εργαζομένων φοβάται να αντιδράσει, λόγω της δαμόκλειας σπάθης των απολύσεως και του γολγοθά της ανεργίας. Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου επισημαίνει: «Όποιος φοβάται να έρχεται στο Εργατικό Κέντρο να κάνει τις καταγγελίες. Κι εμείς θα πάμε στην επιχείρηση χωρίς να φαίνεται ο συνάδελφος γιατί πολύ εύκολα θα του πει: «απολύεσαι». Τους ξέρουμε πως λειτουργούν. Μετά θα επικοινωνήσουμε με την Επιθεώρηση Εργασίας. Αυτή είναι η διαδικασία.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις που έχουν προσωπικό έως και 3 άτομα. Ενώ όπου υπάρχουν σωματεία εργαζομένων δεν μπορεί να γίνει κάτι αν δεν συμφωνήσουν κι αυτά.
Πριν μια ώρα ήρθε ένας συνάδελφος που δούλευε σε μια εταιρεία security στα ορεινά και έκανε καταγγελία. Δούλευε 25 μέρες το μήνα και του κολλούσαν 15 ένσημα. Την Δευτέρα θα πάμε στην Επιθεώρηση Εργασίας».
ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ
Την ίδια στιγμή, υπάρχουν αρκετές καταγγελίες για μείωση ωραρίου (μέχρι και από 8ωρο σε 4ωρο ή ακόμη και κατά 4 ημέρες την εβδομάδα) και αποδοχών με ατομικές συμβάσεις.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σερρών Άλκης Αλπιδόπουλος κατήγγειλε πως στο νομό σημειώνονται μειώσεις μισθών, ακόμη και έως 35%, χωρίς επιχειρησιακές αλλά με ατομικές συμβάσεις. Υποστηρίζει πως περίπου το 50% των επιχειρήσεων του νομού κατάφεραν, μέσω εκβιαστικών διλημμάτων, να αλλάξουν τις εργασιακές σχέσεις, με τις μισές εξ αυτών να επιλέγουν την οδό της μετατροπής της πλήρους απασχόλησης σε μερική.
Υπό την απειλή της απόλυσης, υποστηρίζει ο κ. Απιδόπουλος, οι εργαζόμενοι δεν τολμούν καν να συγκροτήσουν επιχειρησιακά/εργοστασιακά σωματεία και η μοναδική προστασία τους είναι αυτή που παρέχουν οι κλαδικές συμβάσεις.
Προσθέτει ότι πρέπει να υπάρξει θεσμική θωράκιση των νόμιμων εργαζομένων και πάταξη της μαύρης εργασίας, με κατάθεση της μισθοδοσίας τους μέσω επιταγής ή τραπεζικού λογαριασμού.

Σχετικά Άρθρα