Γενική

Απαντήσεις Προέδρου Π. Ανδρικόπουλου για όσα συμβαίνουν στο ΕΒΕ

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση που ταλανίζει το Επιμελητήριο Ξάνθης το τελευταίο εξάμηνο και έχει γίνει πρώτη είδηση στην κοινωνία μας. Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος με συνέντευξη του στην XanthiNews αναφέρεται στα όσα διαδραματίστηκαν. Για την εξαφανισμένη κασέτα συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής είπε πως θυμίζει Σέρκολ Χολμς και Αγκάθα Κρίστι!

Ο Εισαγγελέας καλείται να διερευνήσει την υπόθεση

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Ξάνθης κατέθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος καθώς όπως αναφέρει στην XanthiNews «το τελευταίο εξάμηνο παρατήρησε με την Διοικητική Επιτροπή ότι γίνονται κάποιες παράτυπες ενέργειες στη γραφειοκρατική διαδικασία του Επιμελητηρίου». Μάλιστα η Διοικητική Επιτροπή και το Δ.Σ. αποφάσισαν να δώσουν 20 εργάσιμες μέρες υποχρεωτική άδεια στον Διευθυντή του Επιμελητηρίου, για να ξεκαθαρίσει το θέμα.
Ο κ. Ανδρικόπουλος τονίζει με έμφαση για το κρίσιμο θέμα που προέκυψε: «Όλα αυτά που συνέβαιναν δεν βοηθούσαν στην εύρυθμη λειτουργία του ΕΒΕ. Και γι αυτό αναγκάστηκε η Διοικητική Επιτροπή να λάβει αυτήν την απόφαση. Γιατί διοικεί το Επιμελητήριο και είναι υπεύθυνη για τα πάντα. Για να επέλθει μια ηρεμία και να μπορούν να λειτουργήσουν οι Διοικητικές Υπηρεσίες του ΕΒΕ. Τον Διευθυντή τον αντικαθιστά ο κ. Ξανθόπουλος ο οποίος είναι Προϊστάμενος άλλου τμήματος.
Υπάρχουν ορισμένες παρατυπίες τις οποίες είμαστε αναγκασμένοι να τις καταγγείλουμε και να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα. Ήταν ένα διοικητικό πρόβλημα που υπήρχε μέσα στο ΕΒΕ. Δεν μπορεί να κάνει όποια διαδικασία θέλει ο καθένας.
…Το ΕΒΕ δεν έχει 700 υπαλλήλους. Επτά μόνιμους υπαλλήλους έχει. Αν τώρα υπάρχουν τρεις κλίκες καταλαβαίνετε ότι δεν δουλεύει κανένας. Για μένα είναι αδιανόητα όλα αυτά.
Εμείς ως Διοικητική Επιτροπή για να λειτουργήσει σωστά το Επιμελητήριο θα πάρουμε και άλλα μέτρα. Πρέπει να κάνουμε αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του ΕΒΕ».
ΣΑΝ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ
Φτερά έκανε κασέτα πρακτικών συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής. Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ είπε πως η εξαφάνιση θυμίζει σενάριο Σέρλοκ Χολμς και Αγκάθα Κρίστι και εξήγησε: «Κάναμε μια Διοικητική Επιτροπή και το βράδυ πήγε ο Προϊστάμενος στο γραφείο και δεν έβρισκε την κασέτα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την έψαχνε όταν είναι μέσα σε μια Διοικητική Επιτροπή που έχει τελειώσει πριν 5 ώρες και ξέρεις τι έχει λεχθεί.
Κάποιος ήθελε να μην υπήρχε η κασέτα. Η κασέτα δεν βρέθηκε. Κανένα μέλος της Διοικητικής Επιτροπής δεν είχε συμφέρον ώστε να μην υπάρχει κασέτα. Είναι αδιανόητο για μένα. Τα πρακτικά υπάρχουν και γραπτά, οπότε τα ξέρουμε και τα υπογράφουμε όλοι. Αυτός που δεν το υπογράφει, αυτός έχει κάποιο λόγο».
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Το Επιμελητήριο Ξάνθης είχε ταλανιστεί κατά το παρελθόν και από μια άλλη πολύκροτη υπόθεση. Ο κ. Ανδρικόπουλος σημειώνει με νόημα: «Πριν 12 χρόνια είχαν γίνει τέρατα και σημεία. Δεν έχει καμία σχέση η μία υπόθεση με την άλλη. Δεν νομίζω να υπάρχουν χρηματικές διαφορές. Ή δεν ξέρω τουλάχιστον».
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΡΙΤΣΙΝΗ
Παραιτήθηκε πριν έναν μήνα ο Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος Σάκης Κριτσίνης ο οποίος επικαλείται προσωπικούς λόγους και σε κάποιες άλλες δηλώσεις του αφήνει αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης και του φορέα.
Να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο οι υποψήφιοι συνδυασμοί αναμένεται να είναι αρκετοί. Τουλάχιστον αυτή η πρόθεση υπάρχει. Τελικά θα δούμε πόσοι θα κατατεθούν.

Σχετικά Άρθρα