fbpx
Γενική

Κοκκινιστό με μελιτζάνες

Ελληνικό ραγού

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε 8 κομμάτια
6 μελιτζάνες τσακώνικες
1 κιλό τριμμένη ντομάτα
1 ματσάκι μαϊντανό
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κουταλιά πελτέ
1 ποτήρι λευκό κρασί
1κτγλ ζάχαρη
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία
Σε μιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και εν συνεχεία ρίχνουμε μέσα το κρέας κομμένο σε κύβους για να ροδίσει και να μείνει ζουμερό. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας και ανακατεύουμε συχνά.Μαγειρεύουμε για 20’ με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και εν συνεχεία ρίχνουμε το κρασί την ντομάτα αλάτι πιπέρι ζάχαρη και 4-5 κόκους μπαχάρι.Δίπλα μας σε ένα τηγάνι ροδίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε για λίγο σ’ ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.15 λεπτά πρίν τα 80΄ που απαιτούνται για να γίνει το μοσχάρι ρίχνουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το Ραγού ζεστό και το γαρνίρουμε με μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!

Σχετικά Άρθρα