fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ
Η είδηση της απόφασης μείωσης των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης μετά από συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με 40 επιχειρηματίες του κλάδου των τροφίμων και άλλων ειδών σούπερ- μάρκετ συζητείται εντόνως αυτές τις μέρες στους κύκλους των λιανεμπόρων και των καταναλωτών, κυρίως λόγω της προσδοκίας που γεννάται μετά από τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών του έτους που διανύουμε, μια κατάσταση που έχει αλλάξει άρδην τη νοοτροπία εφοδιασμού του «καλαθιού την νοικοκυράς», η οποία άλλαξε τις αγοραστικές της συνήθειες και υπολογίζει πλέον μέχρι και το τελευταίο σεντ.

ΑΓΩΝΑΣ
Διανύουμε, κυρίες και κύριοι, μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση με σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις, στην πειραματική ελληνική εκδοχή της, με το ΔΝΤ και τον μηχανισμό στήριξης να ρυθμίζουν το μέλλον της χώρας. Η κρίση έχει πολλές -κυρίως- χρημοτοοικονομικές αιτίες. Ως κύρια γεννησιουργό αιτία εντοπίζουμε ένα άπληστο και δίχως κανόνες παγκόσμιο πιστωτικό νομισματικό σύστημα, που – δυστυχώς – ήλθε να προστεθεί στην χώρα και στην περιοχή μας, στις χρόνιες παθογένειες της οικονομίας και της βιομηχανίας, στην κρίση αρχών και αξιών.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στις 4 Απριλίου άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης τονίζοντας ότι η κινούμενη άμμος στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ωθήσει τον κ. Παπανδρέου να μπει στον πειρασμό των εκλογών!
Συγκεκριμένα ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, πρόσθεσε ότι αυτό θα ισοδυναμεί με κλωνοποίηση της κοινοβουλευτικής ομάδας και διευκρίνισε ότι μπορεί να γίνει έως τις 4 Απριλίου γιατί τότε θα υπάρχει η λίστα.
Εκτίμησε ότι βαδίζουμε προς ένα εξαιρετικά μεγάλο τέλμα από το οποίο θα δυσκολευτούμε πάρα πολύ να βγούμε, δεν μπορώ, πρόσθεσε, να υποστηρίξω άλλο πλέον μία άγονη γραμμή.
Σχετικά με τη στάση του κόμματός του στο θέμα της συναίνεσης, ο κ. Καρατζαφέρης ήταν σαφής: «Την πολιτική και την φιλοσοφία μας χαρακτηρίζει πάντα μία εντιμότητα. Εξέφρασα επίσημα την αλλαγή της αντιμετωπίσεως των πραγμάτων, και όχι της κυβέρνησης, πρώτα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και εν συνεχεία στον Πρωθυπουργό. Μέχρι εδώ και μη παρέκει. Τέλος στην συναίνεση.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Έμαθα ότι η αξιοποίηση της τεράστιας έκτασης της πρώην Φωνής της Αμερικής στην περιοχή Τοπείρου στο νομό Ξάνθης περιλαμβάνεται ανάμεσα στις αποφάσεις για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, τις οποίες έλαβε η διϋπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων και αναδιαρθρώσεων.

ΘΡΑΚΗ
Τα ελληνόπουλα, από βρεφικής ηλικίας, περιμένουν τον … Αι Βασίλη και όχι τον Νεογέννητο Ιησού, γιατί έτσι προστάζει το αμερικανικό μάρκετινγκ, το οποίο γέννησε στο πρόσωπο του «μαϊμού» αγίου έναν νέο πρωταγωνιστή των Χριστουγέννων, τον οποίο κατάφερε να βάλει μέσα σε κάθε σπιτικό υποσκελίζοντας τον θεμελιώδη λίθο της Χριστιανοσύνης.

Σχετικά Άρθρα