fbpx
Γενική

«Ένα αστέρι, μια ευχή, μια ελπίδα»

Το «Δέντρο των Ευχών» από την Περιφερειακή Ένωση Προσκόπων Ξάνθης

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο στολίστηκε, το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, το οποίο όχι μόνο «φώτισε» τις καρδιές των ανθρώπων, αλλά και βοήθησε να συγκεντρωθούν και 1.267 ευρώ για τις άπορες οικογένειες της πόλης.
Οι κάτοικοι της Ξάνθης αγόραζαν, έναντι οποιουδήποτε χρηματικού ποσού, ένα αστεράκι κι αφού έγραφαν με χρωματιστούς μαρκαδόρους την ευχή τους για το νέο έτος, το κρεμούσαν στο δέντρο. Το όλο σκηνικό συμπληρώνονταν παιχνίδια, κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.Στη συνέχεια, με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν απ αυτή την πρωτοβουλία θα αγοραστούν τρόφιμα για τις οικογένειες της Ξάνθης, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Σε συνεργασία με τους κοινωνικούς λειτουργούς από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν καταγραφεί περισσότερες από 400 οικογένειες, που χρήζουν βοήθειας.«Τα χρήματα αυτά θα τα χωρίσουμε ισόποσα και τα τρόφιμα θα μοιραστούν σε όλες τις οικογένειες που έχουν καταθέσει αίτηση για βοήθεια. Θέλουμε, όσο γίνεται, να τους βοηθήσουμε να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων, γιατί η όποια βοήθεια γι αυτούς τους ανθρώπους είναι σημαντική», δήλωσε περιφερειακός έφορος, κ. Χαράλαμπος Νασσόπουλος.Το στόλισμα του «Δέντρου των Ευχών» γίνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ξάνθης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση της πόλης και έχει σύνθημα: «Ένα αστέρι… μια ευχή… μια ελπίδα…».
Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ξάνθης, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τα Μέσα Ενημέρωσης για την βοήθεια τους, τους Συλλόγους: ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ, ΑΝΟΙΞΗ, ΒΑΤΡΑΧΟΙ, ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΦΝΩΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, και όλους τους συμπολίτες μας που στάθηκαν αρωγοί σε αυτή μας την προσπάθεια για να χαρίσουμε μια ελπίδα σε όσους έχουν ανάγκη.

Σχετικά Άρθρα