fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ
Το έχουμε γράψει και αναδείξει μέσα από ρεπορτάζ μας κατ’ επανάληψη με στόχο να ενεργοποιήσουμε τους φορείς της αυτοδιοίκησης και την πολιτεία να σταματήσουν να ολιγωρούν και να κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση. Αναδείξαμε, παρουσιάζοντας έρευνες και μελέτες του ΙΓΜΕ και ελληνικών πανεπιστημίων ότι έχουμε ένα «θησαυρό» στα χώματά μας σαν περιοχή, ένα ορυκτό πλούτο εκμεταλλεύσιμο που αποτελείται από μεταλλεύματα, διαμάντια , χρυσό, ουράνιο που θα μπορούσε ένα βασικό πυλώνα για την περιοχή μας , ν’ ανοίξει θέσεις εργασίας, να δημιουργήσει μια υπεραξία που θα την καρπωθεί η τοπική κοινωνία. Όμως παραμένει επί αιώνες ανεκμετάλλευτος και ιδιαίτερα τώρα που η οικονομική κρίση καθιστά επιτακτική την ανάγκη στροφής της οικονομικής πολιτικής στην παραγωγική διαδικασία με ζητούμενο την παραγωγή πλούτου από πρωτογενείς πηγές, δεν γίνεται καμιά ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση. Και η πρωταρχική αιτία επικεντρώνεται κυρίως στο γεγονός ότι δεν υπάρχει μια γεωλογική πολιτική, ένας σχεδιασμός εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου.

ΑΓΩΝΑΣ
Διανύουμε, κυρίες και κύριοι, μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση με σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις, στην πειραματική ελληνική εκδοχή της, με το ΔΝΤ και τον μηχανισμό στήριξης να ρυθμίζουν το μέλλον της χώρας. Η κρίση έχει πολλές -κυρίως- χρημοτοοικονομικές αιτίες. Ως κύρια γεννησιουργό αιτία εντοπίζουμε ένα άπληστο και δίχως κανόνες παγκόσμιο πιστωτικό νομισματικό σύστημα, που – δυστυχώς – ήλθε να προστεθεί στην χώρα και στην περιοχή μας, στις χρόνιες παθογένειες της οικονομίας και της βιομηχανίας, στην κρίση αρχών και αξιών.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Πολλά προβλήματα προέκυψαν από την χιονόπτωση στην Ξάνθη.
Η χιονόπτωση που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες σε όλη την Ξάνθη, έφερε πολλά προβλήματα και μέσα στη πόλη, αν και σε πολλά σημεία έπεσε αλάτι και η κατάσταση το απόγευμα ήταν εμφανώς βελτιωμένη…
Με απόφαση του Νομάρχη Ξάνθης τα σχολεία δεν λειτούργησαν την Πέμπτη, προς ανακούφιση και χαρά βέβαια των μαθητών…
Οι δρόμοι πάντως την Πέμπτη ήταν άδειοι όπως και τα καταστήματα… Ελάχιστοι κυκλοφορούσαν!
Οι περισσότεροι προτίμησαν να την βγάλουν χαβαλέ, παραγγέλλοντας πακέτο στο σπίτι και οικογενειακή… ατμόσφαιρα!

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Με τον απολογισμό δράσεων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, η τελευταία συνεδρίαση της Διευρυμένης Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας! Ο απολογισμός εστιάστηκε από τον Πρόεδρο και Υπερνομάρχη κ.Τάτση σε ζητήματα κυρίως περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, ενώ στην ατμόσφαιρα υπήρχε και αρκετή συγκίνηση, κυρίως από τον ίδιο και τους στενούς συνεργάτες του γραφείου του και τους υπαλλήλους, παρά από τους Νομαρχιακούς συμβούλους.
Εντύπωση πάντως έκανε η απουσία και των τριών Νομαρχών Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας που σημειωτέον, απέτυχαν (και οι τρεις) να εκλεγούν στις εκλογές του περασμένου Νοέμβρη… Ο κύριος Παυλίδης ως υποψήφιος Περιφερειάρχης και οι κύριοι Καλλιοντζής και Ευμοιρίδης ως υποψήφιοι Δήμαρχοι Καβάλας και Δράμας. Μάλιστα ο τελευταίος, ούτε καν στον δεύτερο γύρο δεν πήγε! Από τον πρώτο γύρο «καθάρισε»!!!

ΘΡΑΚΗ
Για πώληση το «φιλέτο» στο Δασοχώρι. Γ. Παυλίδης : «Αν πωληθεί και η κυριότητα δεν θα υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για την κοινωνία» Κ. Τάτσης : «Αξιοποίηση υπό όρους». Πωλητήριο βάζει τελικά το Ελληνικό Δημόσιο στην έκταση που φιλοξενούσε στο παρελθόν την «Φωνή της Αμερικής», στον Δήμο Τοπείρου, στο πλαίσιο προσπάθειας εξεύρεσης πόρων για να γεμίσει τα άδεια του ταμεία

Σχετικά Άρθρα