fbpx
Γενική

Παστίτσιο με πράσα

Προετοιμασία : 30-45 λεπτά
Μαγείρεμα : 30-45 λεπτά
Η Συνταγή
Υλικά
Για 6 άτομα
Προσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου
Βασικά συστατικά
* 1½ κιλό πράσα
* 4 ντομάτες
* 80 γρ. βούτυρο
* αλάτι και πιπέρι
* 3 αβγά
* ½ κιλό μακαρόνια για παστίτσιο
* 100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
* 100 γρ. κεφαλοτύρι
* 1 πράσινη καυτερή πιπεριά
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα ανακατεύουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο.
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράζει μαζί με αλάτι. Κόβουμε τα πράσα στα τρία και στερεώνουμε τα “φύλλα” του κάθε κομματιού με μια οδοντογλυφίδα για να μη διαλυθούν στο βράσιμο. Μόλις το νερό κοχλάσει, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σε 10 λεπτά είναι έτοιμα.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα πράσα με αλάτι και πιπέρι για δυο λεπτά.
Σ’ ένα βουτυρωμένο πυρέξ απλώνουμε τα μακαρόνια. Βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες από τα πράσα και τα βάζουμε πάνω από τα μακαρόνια. Τρίτη στρώση βάζουμε την πιπεριά ψιλοκομμένη, μετά την ντομάτα κομμένη σε χονδρές ροδέλες για να μη λιώσει, αλάτι πιπέρι και τις ελιές. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Στο μεταξύ χτυπάμε τ’ αβγά μαζί με αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε το ταψί μας από τον φούρνο, ρίχνουμε από πάνω το αβγό και το κεφαλοτύρι και γκρατινάρουμε το χορτοφαγικό παστίτσιο στον φούρνο για 10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε για λίγα λεπτά να “πάρει μια ανάσα” και αμέσως μετά, σερβίρουμε μια μπαμπάτσικια μερίδα και τρώμε απνευστί.
Καλή μας όρεξη!

Σχετικά Άρθρα