για τους πρασοκεφτέδες:
4 με 5 πράσα
2 με 3 αυγά
αλεύρι (όσο πάρει)
λίγο μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι μαύρο
ρίγανη
για την πρασοτηγανιά:
2 κιλά χοιρινή τηγανιά
2 με 5 πράσα
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 τσούσκα (καφτερή πιπεριά)
λάδι
αλάτι
πιπέρι κόκκινο & μαύρο
τσιμπρίτσα (κάτι σαν θυμάρι)
μπούκοβο
Διαδικασία
Για τους πρασοκεφτέδες, αρχικά, κόβουμε τα πράσα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο μπέικιν και αλεύρι, όσο πάρει. Ανακατεύουμε, για να γίνει το μείγμα, και πλάθουμε τους κεφτέδες.
Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τους γυρνάμε, όποτε χρειάζεται. Τους αφαιρούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει τα λάδια και… τρώμε, προσέχοντας να μην κάψουμε τη γλώσσα μας.
Για την πρασοτηγανιά ξεκινάμε, βράζοντας και ξαφρίζοντας το κρέας. Μόλις σωθεί το νερό, προσθέτουμε λίγο λάδι και τα πράσα ψιλοκομμένα. Τα αφήνουμε να μαραθούν και να βγάλουν τα ζουμιά τους. Ανακατεύουμε συχνά και μόλις εξατμιστούν τα υγρά, βάζουμε τα μπαχαρικά. Αλάτι, πιπέρι, τσιμπρίτσα και μπόλικο μπούκοβο για τον Αναστάση. Ανακατεύουμε ξανά και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε την τσούσκα. Την αφήνουμε λίγα λεπτά, να δώσει το άρωμά της, και την αφαιρούμε.
Σερβίρουμε και όποιος θέλει να καεί πολύ την τρώει μονάχος του.
Καλή όρεξη!