fbpx
Γενική

Το Ταξίδι & Το δώρο της παπλωματούς

Χριστουγεννιάτικη Παράσταση

Στα πλαίσια της Χριστουγεννιάτικης αγοράς που διοργανώνει η Παιδική πολιτεία για δεύτερη Χρονιά με ένα 2ημερο ανθρωπιστικών δράσεων για γονείς και παιδιά με απώτερο Φιλανθρωπικό σκοπό την ενίσχυση του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης με την στήριξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονα θα παρουσιάσει την παιδική παράσταση «Το Ταξίδι & Το δώρο της παπλωματούς που απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών.
Περίληψη του έργου
«Το ταξίδι της παπλωματούς» είναι μια τρυφερή ιστορία που μιλά για την αξία της γενναιοδωρίας και την ομορφιά της προσφοράς. Ένα γενναίο κορίτσι αφήνει τον τόπο του, αυτόν της ευμάρειας και καλοπέρασης για να ταξιδέψει σε άλλους τόπους, με σκοπό να ανακαλύψει που βρίσκεται η αληθινή ευτυχία. Εκεί διαπιστώνει έκπληκτη, πως υπάρχουν άνθρωποι που η φτώχεια τους κάνει δυστυχισμένους. Στην αρχή νομίζει πως η ίδια δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να τους βοηθήσει, μα γρήγορα θα καταλάβει πως κάτι έχει κι αυτή να τους προσφέρει. Καθώς ανακαλύπτει το βαθύτερο νόημα της καλοσύνης και της αγάπης και κυρίως της προσφοράς, το κορίτσι ανακαλύπτει και τη δικιά του ευτυχία και γαλήνη, που ποτέ ως τότε δεν είχε γνωρίσει. Η όμορφη και δυνατή αυτή ιστορία του Jeff Brumbeau, αφηγείται το τι είχε συμβεί πριν από τα όσα αναφέρονται στο άλλο θαυμάσιο παραμύθι των ίδιων δημιουργών: «Το Δώρο της Παπλωματούς» με το οποίο έγινε η έναρξη του προγράμματος δραματοποιήσεων «Με ένα βιβλίο για εισιτήριο», πριν ενάμισι χρόνο.
«Το δώρο της παπλωματούς» είναι ένα σύγχρονο παραμύθι που μιλά για τη χαρά της προσφοράς. Μια γενναιόδωρη παπλωματού με μαγικά λες δάχτυλα, φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου και τα χαρίζει στους φτωχούς.
Ένας άπληστος βασιλιάς, που μέσα στο παλάτι του έχει μαζεμένους όλους τους θησαυρούς του κόσμου, ψάχνει να βρει εκείνον που θα του χαρίσει έστω ένα χαμόγελο. Θα φτιάξει η παπλωματού ένα πάπλωμα για το βασιλιά; Κι ο βασιλιάς θα μάθει τι σημαίνει να προσφέρεις; Μπορεί η παπλωματού να διδάξει στον βασιλιά την τέχνη της ευτυχίας; Κι αυτός τελικά τι θα τους κάνει όλους αυτούς του θησαυρούς που έχει μαζεμένους;
Οι συντελεστές της παράστασης
Η δραματοποίηση του έργου και οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Τάκη Χρυσούλη, η σκηνοθεσία της Μελίνας Παπανέστορος & του Τάκη Χρυσούλη, η μουσική της Αναστασίας Παπαδημητρίου, οι χορογραφίες του Μάριου Συμεωνίδη, η ενορχήστρωση του Γιώργου Κωνσταντινίδη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλίκη Κατσαβού, Έλενα Ρουμελιώτη, Δήμητρα Γιαννακοπούλου. Τραγούδι: Άννα Παπαδημητρίου, Αναστασία Παπαδημητρίου, Χαρά Μπιρμπίλη και Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Η παράσταση θα παιχτεί στην παιδική σκηνή της Παιδικής Πολιτείας την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010 από τις 11:00 έως της 12:30 με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.

Παιδική Πολιτεία 2 ο χιλιόμετρο Ξάνθης – Καβάλας
Τηλ. : 2541075001

Σχετικά Άρθρα