fbpx
Γενική

Ανάστατοι Φοιτητές και σπουδαστές σε όλη την χώρα

Να μην περάσει το «μνημόνιο» της Παιδείας

Οι εξελίξεις στην παιδεία τρέχουν με ιλιγγιώδη ρυθμό. Από τα χρόνια και δομικά προβλήματα της Ελλάδας δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα προβλήματα της παιδείας. Η Κομματοκρατορία στην παιδεία διέλυσε όλους τους μηχανισμούς αξιοκρατίας και ελέγχου, προώθησε με πολιτικά κριτήρια ανθρώπους που νοιαζόταν μόνο για τις θέσεις, τις αμοιβές και τις σκανδαλώδεις επιδοτήσεις για ανύπαρκτες έρευνες και επιστημονικά προγράμματα φαντάσματα. Είναι κοινό μυστικό πως ακόμη και στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης όπως και σε πολλές άλλες πόλεις Μεταπτυχιακοί Φοιτητές παρέδιδαν μαθήματα και αξιολογούσαν τα γραπτά των φοιτητών στην θέση πολλών καθηγητών, ενώ διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την χώρα έκαναν σημεία και τέρατα. Κανείς δεν ξεχνάει φυσικά τους Πρυτάνεις και καθηγητές της Παντείου που υπεξαίρεσαν πριν μερικά χρόνια τεράστια ποσά. Όλα αυτά τα χρόνια, τα χρόνια των παχιών αγελάδων όλοι έκαναν την δουλειά τους και ωφελούνταν δυσανάλογα με το έργο τους. Τώρα που τελείωσε το ζεστό μεν ( δανεικό δε χρήμα ) αυτοί που καλούνται να την πληρώσουν όπως πάντα είναι οι Φοιτητές και οι σπουδαστές, τα παιδιά μας δηλαδή που βλέπουν να γκρεμίζονται όλα τα μέσα για την μόρφωση τους.
Εμείς συμφωνούμε με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών αλλά μαζί με την διαμαρτυρία και τους αγώνες εναντίον στο αναποτελεσματικό Κράτος πρέπει επιτέλους να ξηλώσουν και τα παράσιτα στον χώρο της παιδείας. Ίσως είναι το μόνο που φοβούνται τα παράσιτα. Ένα δυνατό καθαριστικό που έχουν στα χέρια τους μόνο οι νέοι άνθρωποι. Γιατί το σύστημα πάλι δεν θα τους αγγίξει!
Το Μέτωπο Αγώνα των Σπουδαστών καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές :
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που διαδήλωσαν στις 24 του Νοέμβρη σε όλες τις μεγάλες πόλης της χωράς, με τα μπλοκ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά! Με τους μαθητές, τους εργαζόμενους στα ιδρύματα, το ριζοσπαστικό κομμάτι των καθηγητών ξανά στο δρόμο! Κυβέρνηση και τρόικα τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα μας και των εργαζομένων γονιών μας. Άμεσος στόχος τους είναι η νέα δραστική μείωση των μισθών, οι απολύσεις και η εργασιακή ανασφάλεια, οι επικίνδυνες περικοπές σε Υγεία – Πρόνοια, η αύξηση του ΦΠΑ, η παράδοση δημόσιων υποδομών και περιουσίας στους μεγάλους επιχειρηματίες. Τώρα καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να οργανώσουν την πάλη τους στο ΜΑΣ. Να παλέψουν πλάι στους μαθητές και τα Συντονιστικά τους Όργανα . πλάι στο ριζοσπαστικό κομμάτι των πανεπιστημιακών δασκάλων μας. Πλάι στους εργάτες και το ΠΑΜΕ, μαζί με τους φτωχούς αγρότες και την ΠΑΣΥ. τους μικρούς μαγαζάτορες και την ΠΑΣΕΒΕ. Έτσι μόνο θα διαμορφωθεί κοινό μέτωπο αντεπίθεσης για την προστασία του λαού και της νεολαίας, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων!
Με το νέο Νόμο-Πλαίσιο που καταθέτει η κυβέρνηση τα ιδρύματα γίνονται επιχειρήσεις ανοίγει ο δρόμος για να πληρώνουμε δίδακτρα! Ο φοιτητής και ο σπουδαστής θα βάζουν ενέχυρο όλη τη ζωή τους στις τράπεζες για να αγοράζουν ακριβά μονοετή και διετή προγράμματα αμορφωσιάς-κατάρτισης, για να πληρώνουν για σίτιση, στέγαση, συγγράμματα Οι επιχειρήσεις βάζουν στο χέρι ό,τι απέμεινε από τη δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση. Οι επιχειρηματίες γίνονται καθηγητές και οι καθηγητές επιχειρηματίες. Εφοπλιστές, βιομήχανοι και τραπεζίτες διοικούν, διαμορφώνουν τα προγράμματα σπουδών, βαθμολογούν. Οι νέοι, τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων θα παίρνουν πιστοποιητικά αντί για πτυχία, για να αναζητούν διαρκώς μισές δουλειές, να δουλεύουν φτηνά
Οι καθηγητές των χαμηλότερων βαθμίδων γίνονται συμβασιούχοι. Διδάσκουν ακόμα και για 100 ευρώ, τους θέλουν περαστικούς από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο, για να μπαλώνουν τρύπες. Αντίθετα, ανταμείβουν αδρά τις έδρες των μεγαλοκαθηγητών που είναι δούλοι διάφορων εκπαιδευτικών και ερευνητικών προϊόντων.
Καμία ανοχή στα ψέματα και στα εκβιαστικά διλήμματα κυβέρνησης-πλουτοκρατίας-συμμάχων της! Το μνημόνιο διαρκείας, όπως και το μνημόνιο της παιδείας, είναι ο δρόμος των θυσιών στον οποίο οδηγούν εργαζόμενους και νεολαία, η κυβέρνηση και η ΕΕ για να στηριχθούν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματιών! Αυτός ο δρόμος δεν έχει ούτε τέλος ούτε αποτέλεσμα για το λαό και τη νεολαία. Γι’ αυτό επιλέγουμε το δρόμο της οργανωμένης πάλης της αντεπίθεσης για ανάπτυξη για το λαό, για να βάλουμε στη θέση της παιδείας των μονοπωλίων, την παιδεία των πραγματικών λαϊκών αναγκών, για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και ο νέος νόμος-πλαίσιο.

Σχετικά Άρθρα