fbpx
Γενική

Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης: Απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός πόλεως

Την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται εντός της πόλης ανέδειξε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Ανταμπούφης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, που ήταν η πρώτη μετά τις εκλογές. Στην αρχή αντήλλαξαν ευχές για καλή επιτυχία με διάθεση ευρύτερης συναίνεσης, όμως δεν έλειψαν τα λεκτικά αλληλοκαρφώματα, ένα κλίμα που ακολούθησε μέχρι και την λήξη. Τελικώς αν και το ζήτησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ο Δήμαρχος δεν συμφώνησε να βγει απόφαση προκειμένου ο Δήμος να δείχνει δυναμική παρουσία, εναντίον όποιου θέλει να τοποθετεί κεραίες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Καταψήφισε τα θέματα η αντιπολίτευση, δείχνοντας τα δόντια της
Το σημαντικό θέμα των «κρυμμένων» κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κεντρικά σημεία της πόλης και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, έθεσε προς συζήτηση ο επικεφαλής των Πολιτών για την Ξάνθη κ. Νίκος Ανταμπούφης, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης. Έκανε λόγο για τις κινήσεις πολιτών οι οποίοι με διαμαρτυρίες έχουν ζητήσει να κατεδαφιστούν οι κεραίες, όπως άλλωστε αναφέρει και σε έγγραφο της η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων: «η εκάστοτε Πολεοδομική Υπηρεσία δύναται να διατάξει την κατεδάφισή τους αυτεπάγγελτα». Ο κ. Ανταμπούφης ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του να δείξει ότι ο Δήμος θέλει να προστατεύει τους δημότες του από πιθανές βλάβες στην υγεία, που προκαλούν οι κεραίες. Η παράταξη του κ. Πούλιου με τον ίδιο και τον κ. Θανάση Ξυνίδη έθεσαν το ζήτημα της νομιμότητας, καθώς είναι παράνομη η τοποθέτηση τους και ότι θα πρέπει ο Δήμος να μπαίνει μπροστά και να μην αναγκάζεται ο κάθε δημότης να προχωρά σε καταγγελίες και χρονοβόρες διαδικασίες.
Παρά την επιμονή των αντιπολιτευτικών παρατάξεων, ο Δήμαρχος ανένδοτος δεν συμφώνησε στο να εκδοθεί απόφαση, εξηγώντας ότι ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα κατεδάφισης, ότι ουδέποτε επέτρεψε τέτοιες αυθαίρετες κατασκευές, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν επιληφθεί του θέματος και οι ενδιαφερόμενοι πρόκειται να κάνουν μόνοι τους τις κατεδαφίσεις, δεδομένου ότι είναι πολύ ακριβά τα μηχανήματα τους. Μάλιστα πρόσθεσε ότι εάν προσφύγουν στη δικαιοσύνη θα περάσουν χρόνια μέχρι την απόφαση.
Παρόντες ήταν κάτοικοι της οδού Δημοκρίτου οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει και πορεία διαμαρτυρίας και έχουν έντονη κινητοποίηση. Ο κ. Σταύρος Λαφτσόπουλος δήλωσε ότι δεν τους ικανοποίησε η στάση του Δημάρχου δικαιολογώντας τον ότι δεν είναι σωστά ενημερωμένος και πρόσθεσε ότι θα το κάνουν οι ίδιοι και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι τι κάνει ο Δήμος για την καταστολή του θέματος. Όχι για το θέμα των κεραιών οι οποίες είναι παράνομες. Εφόσον δεν έχουν άδεια από την ΕΕΤΤ και την Περιφέρεια, εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να δώσει άδεια η Πολεοδομία». Μάλιστα σημείωσε ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες Δήμων που έχουν κατεδαφίσει παράνομες κατασκευές.
Στο εκτός ημερησίας θέμα που αφορούσε στην πρόσληψη πέντε συμβασιούχων σε παιδικούς σταθμούς. Ο κ. Πούλιος έκανε λόγο για συνεχή τακτική της δημοτικής αρχής και ο Δήμαρχος τον παρότρυνε να πάει στον Εισαγγελέα, λέγοντας πως ήταν ομόφωνη η απόφαση στο Νομικό Πρόσωπο, δηλαδή με την σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης.
Αναφορικά με την έγκριση συμπληρωματικών εργασιών στην περιοχή της Μιχ. Βόγδου και της Ηρώων, προκλήθηκε ένταση μεταξύ του Δημάρχου και του κ. Ξυνίδη ο οποίος χαρακτήρισε υπέρογκο το ποσό. Τελικώς το θέμα ενέκρινε μόνο η συμπολίτευση.

Σχετικά Άρθρα