fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ
Κραυγή αγωνίας βγάζει ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ξάνθης Άγγελος Μπεμπεκίδης γιατί βλέπει να απαξιώνεται το εργασιακό μέλλον των πολιτών στον ιδιωτικό τομέα μετά και την συμφωνία της Τρόικας με την Κυβέρνηση.
Στην τηλεφωνική μας συνομιλία με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου βγαίνει άμεσα το συμπέρασμα ότι με την απόφαση της Τρόικας, απούσης της Ελληνικής Κυβέρνησης, καταργούνται οι Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας και οι εργοδότες πλέον σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, τους δίδεται το δικαίωμα να περικόπτουν τις αποδοχές από 10 έως 20% στους εργαζομένους.
Οι επιχειρησιακές συβάσεις τονίζει ο κ. Μπεμπεκίδης, βάλλουν απευθείας τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα καταργώντας πλέον τις Εθνικές Συλλογικές συμβάσεις οι οποίες υπογραφόταν μεταξύ των επαγγελματικών οργανώσεων και της ΓΣΕΕ.
Ο κ. Μπεμπεκίδης θεωρεί πυροτέχνημα τις δικλείδες ασφαλείας που βάζει η Υπουργός κ. Κατσέλη η οποία αναφέρει ότι θα μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία της υπογραφής των επιχειρησιακών συμβάσεων οι επιχειρήσεις οι οποίες είναι στο “κόκκινο”.
Σύμφωνα όμως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία αν όχι όλες οι επιχειρήσεις, οι περισσότερες σε Ελλαδικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο είναι στο κόκκινο.
Το χειρότερο απ όλα όμως όπως διευκρινίζει ο κ. Μπεμπεκίδης είναι ότι οι εργαζόμενοι σε μία επιχείρηση η οποία θα υπογράφει την επιχειρησιακή σύμβαση δεν θα έχουν λόγο αλλά ο εργοδότης θα τους κοινοποιεί την σύμβαση.

ΕΜΠΡΟΣ
Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορεί να τελείωσαν, αλλά το ‘πάρτυ’ της προετοιμασίας όλων των παραμέτρων εφαρμογής του Καλλικράτη έχει ήδη αρχίσει. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν άφησε ανάσα στους υποψηφίους και τους έδειξε αμέσως τον «καλλικρατικό δρόμο» στον «Οδικό Χάρτη Άμεσων Ενεργειών», όπου τους περιγράφει με σαφήνεια την έναρξη λειτουργίας των νέων υπηρεσιών δήμων και περιφερειών, τα νέα όργανα διοίκησης καθώς και την οικονομική διαχείριση και τους υποδεικνύει τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Μάλιστα και θα σας το αποκαλύψω για πρώτη φορά, για τον λόγο αυτό μάλιστα έμαθα ότι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων του Νομού Ξάνθης, ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου, το τελευταίο διάστημα δεν «τα’ χει και πολύ καλά» με την Περιφερειάρχη κα Κόκλα, γιατί θεωρεί πως φέρει σοβαρή ευθύνη στην καθυστέρηση έγκρισης του συγκεκριμένου έργου… ! Αλλά θα επανέρθω επί του καυτού αυτού θέματος!

ΜΑΧΗΤΗΣ
Αποφασισμένος ο Δήμαρχος Ξάνθης για ριζοσπαστικές αλλαγές και «νέο πρόσωπο» στην έναρξη της νέας του 4ετίας
*Νέος Πρόεδρος στο Δημοτικό συμβούλιο, νέοι Αντιδήμαρχοι, «αλλάζει» χέρια η ΔΕΥΑΞ! Πήρε τα «μηνύματα» των πολιτών ο Λάκης Στυλιανίδης και συνεχίζει το έργο του χωρίς «παζάρια» και συμβιβασμούς…!
Μην ακούτε τι διαδίδουν οι ίδιοι οι «επαγγελματίες» δημοτικοί σύμβουλοι επειδή ανέβηκαν ψηλά σε… σταυρούς, εμπαίζοντας με τον τρόπο αυτό τους πολίτες, αφού λίγο πολύ είναι γνωστό πως όλοι τους δεν δίστασαν ακόμη και να «ξεγελάσουν» τους νέους υποψηφίους υποσχόμενοι δήθεν… συνεργασίες, με αντικειμενικό στόχο και σκοπό να εκλεγούν στις πρώτες θέσεις!
Ο Δήμαρχος Ξάνθης γνωρίζει ότι όλοι αυτοί οι κύριοι αντί να νοιαστούν για την παράταξη και να «τρέξουν» ζημία του έκαναν ακόμη και με τον τρόπο που «χειρίστηκαν» την… αφέλεια των νέων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, είναι αποφασισμένος για ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ αλλαγές και «νέα πρόσωπο» στην έναρξη της νέας του 4ετίας!!!

ΘΡΑΚΗ
Αντικατοπτρισμός και όχι ….όαση οι διαφαινόμενες τουριστικές επενδύσεις σε Μυρωδάτο και Μάγγανα. Απ. Αγκόρτζας : Δεν συμφέρει σε κανέναν με το υπάρχον αναπτυξιακό καθεστώς. Ευθύνες σε πολλές κατευθύνσεις που όμως δεν αναλαμβάνονται.

Σχετικά Άρθρα