fbpx
Γενική

«Δεν θα οδηγηθούμε αμαχητί στη σφαγή του νέου προϋπολογισμού»

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί στην πόλη οι δημοτικοί υπάλληλοι με αφετηρία το Δημαρχείο Ξάνθης. Στο πλευρό τους ήταν ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Μπάμπης Ευστρατίου και η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ξάνθης. Η συμμετοχή στην απεργία είναι καθολική αλλά δεν ήταν μεγάλο το πλήθος των απεργούντων στην διαδήλωση. Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η κατοχύρωση των μισθών είναι τα κυρίαρχα αιτήματα τους, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου τους κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος.

Πορεία διαμαρτυρίας των δημοτικών υπαλλήλων με μικρή συμμετοχή

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Στους δρόμους κατέβηκαν και διαδήλωσαν οι απεργούντες δημοτικοί υπάλληλοι Ξάνθης χθες το πρωί. Αν και δεν έχουν κανέναν απεργοσπάστη, εντούτοις δεν είχε μεγάλη συμμετοχή η πορεία διαμαρτυρίας που είχε αφετηρία το Δημαρχείο όπου και κατέληξε. Την υποστήριξη στον αγώνα τους διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ στο Νομό μας κ. Μπάμπης Ευστρατίου ο οποίος δήλωσε στην XanthiNews: «Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ έχει πάρει απόφαση ώστε να στηρίξει τους δημοτικούς υπαλλήλους και όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα που όλο αυτό το διάστημα πλήττονται καθημερινά και από πολλές μεριές. Ο αγώνας των εργαζομένων είναι δίκαιος και είμαστε εδώ για να τους συμπαρασταθούμε.
Με τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και με αυτά που λένε οι κυβερνητικοί παράγοντες όπως είναι ο κ. Πάγκαλος πιστεύουμε ότι είναι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Απλώς προσπαθούν να μας το περάσουν σιγά σιγά ώστε να φτάσει πλέον σε εμάς ένα θέμα το οποίο έχει ήδη προαποφασιστεί.
Οι πρώτοι που θα δούνε την πόρτα της εξόδου είναι οι συμβασιούχοι, μετά οι αορίστου χρόνου. Και ας μη γελιόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ δεν μπορούν να μεταταχθούν στο δημόσιο. Δεν μπορεί από τη μια μεριά να διώχνουν τους συμβασιούχους και από την άλλη να φέρνουμε τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ. Οπότε εκ των πραγμάτων και κάποιοι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ να μην είναι σίγουροι ότι θα απορροφηθούν από το Δημόσιο αλλά ότι θα απολυθούν».
Σε σχετικό δελτίο τύπου η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι τάσσεται «υπέρ του αγώνα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση ενάντια στην επαπειλούμενη νέα μείωση των αποδοχών, την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων, τη δυσβάσταχτη νέα αύξηση της έμμεσης φορολογίας. Ένας αγώνας που διευρύνεται την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου με τη στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ και συνεχίζεται με την 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου».
Στους δημοτικούς υπαλλήλους έως τώρα έχουν γίνει περικοπές σε επιδόματα, δώρα και μισθούς της τάξεως 25- 30% ανάλογα με την ειδικότητα. Και αναμένεται ενόψει νέου μισθολογίου το ίδιο ποσοστό, όπως τόνισε ο κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος, Πρόεδρος Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφέρει στην ανακοίνωση της: «Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ δεν αποδέχονται να οδηγηθούν αμαχητί στην σφαγή του νέου προϋπολογισμού, της φορολογικής επιδρομής, των νέων περικοπών στο εισόδημα μας και των χιλιάδων απολύσεων μέσω του «Καλλικράτη»».
Χθες στις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σχετικά Άρθρα