fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ
Και αφού όλοι συγκεντρωνόμαστε κάτω από την ίδια σκέπη της Περιφέρειας στην εποχή του Καλλικράτη, δεν είναι μόνο ενημερωτικό αλλά και ουσιαστικό το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις και τις νέες δημοτικές αρχές των δήμων των νομών της Περιφέρειας που προέκυψαν από τις πρόσφατες εκλογές. Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τα είχε όλα: πέντε δημάρχους που προέκυψαν από την πρώτη Κυριακή, δύο γυναίκες επικεφαλής συνδυασμών –που καμία δεν κατάφερε τη νίκη- ανατροπές και κόντρες στήθος με στήθος, χωρίς καμία ωστόσο να πλησιάζει το θρίλερ που έζησαν οι δημότες της Ξάνθης το βράδυ της Δεύτερης Κυριακής με το Μιχάλη Στυλιανίδη και το Χρίστο Πούλιο

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Τελικά, εκλέγεται και ο κος Μπαράν Μπουρχάν περιφερειακός σύμβουλος… Συγκεκριμένα, η πλευρά Παυλίδη – Ζαγναφέρη, ως γνωστόν στην Ξάνθη, αφού δεν κατόρθωσε να πάρει την Περιφέρεια, εκλέγει 3 περιφερειακούς συμβούλους. Επειδή όλοι υπολογίζανε ότι αυτοί οι τρεις επρόκειτο να είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης και στη συνέχεια ως τρίτος ο πρώτος πλειοψηφών υποψήφιος δηλαδή ο κος Τουρκές, σας ενημερώνω σήμερα ότι ο κος Παυλίδης είχε δηλώσει να κάνει χρήση ως έδρα του τον νομό Έβρου και για τον λόγο αυτό από τον συνδυασμό του και τον νομό Ξάνθης εκλέγονται και καταλαμβάνουν τις θέσεις στο περιφερειακό συμβούλιο οι εξής τρεις: Κώστας Ζαγναφέρης Αντιπεριφερειάρχης και Τουρκές και Μπαράν Μπουρχάν!!!

ΜΑΧΗΤΗΣ
Άνθρακας ο… θησαυρός, παρά τα όσα «διέδιδε» ο συνδυασμός του Χρίστου Πούλιου για πιθανά… λάθη στην καταμέτρηση ή για σταυρούς που… ακυρώθηκαν σε βάρος του συνδυασμού κλπ.
Χθες από το πρωί στο ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ Ξάνθης ξεκίνησε παρουσία στελεχών και των δύο συνδυασμών Στυλιανίδη και Πούλιου η επίσημη επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων σε όλα τα εκλογικά τμήματα των Δήμων Ξάνθης – Σταυρούπολης, αλλά… «άνθρακας» ο «θησαυρός»!!!
Η διαφορά του Δημάρχου Ξάνθης με το ψηφοδέλτιο του Χρίστου Πούλιου παραμένει στους 81 σταυρούς, ενώ πράγματι ερωτηματικό αποτελεί ο αριθμός των εγγεγραμμένων στο Δήμο Ξάνθης που την πρώτη Κυριακή ήταν 50.417 και την δεύτερη Κυριακή περιέργως «αυξήθηκαν» στους 50.515!!!

ΑΓΩΝΑΣ
Τέλος η σιωπή των…αμνών Η πλειονότητα τον Ξανθιωτών έδειξε μέσω της αποχής ότι ο δήμαρχος Ξάνθης πρέπει να αλλάξει τρόπο στη διοίκηση του δήμου καθώς και να αλλάξει πρόσωπα που δεν τράβηξαν στα διάφορα διοικητικά πόστα. Δημοτικοί του σύμβουλοι λένε ότι ο Μιχάλης Στυλιανίδης πήρε το μήνυμα και θα λειτουργήσει εντελώς διαφορετικά στην νέα διοικητική περίοδο. Το μήνυμα βέβαια πήρε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, όπου όπως αναφέρει και με την προσθήκη του ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο θα ενισχυθεί η κεντροαριστερή αντιπολίτευση.

Σχετικά Άρθρα