fbpx
Γενική

Ο Μ. Στυλιανίδης για άλλη μια τετραετία στο Δήμο Ξάνθης

Επανεξελέγη Δήμαρχος Ξάνθης ο κ. Μιχάλης Στυλιανίδης με ποσοστό 50,22% και 10.137 ψήφους, έναντι 49,78% και 10.050 του κ. Χρήστου Πούλιου. Οι 87 περισσότερες ψήφοι έκαναν τη διαφορά και χάρισαν τη νίκη στον νυν Δήμαρχο, αποτελώντας το καλύτερο δώρο για τα χθεσινά του γενέθλια! Μάλιστα η ορεινή Σταυρούπολη του έδωσε την άνοδο, ενώ στον τέως Δήμο Ξάνθης πρώτος ήρθε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης.
Στο δεύτερο γύρο εκλογών η αποχή ήταν μεγαλύτερη αφού μόλις το 43,61% των ψηφοφόρων προσήλθε στις κάλπες έναντι 55,73% της προηγούμενης Κυριακής.

Η Σταυρούπολη έδωσε τη νίκη στον κ. Στυλιανίδη-Πρώτος στην Ξάνθη ο κ. Πούλιος

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η ψηφοφορία στο Δήμο Ξάνθης την δεύτερη Κυριακή, αν και στο επιτελείο του κ. Στυλιανίδη ήταν βέβαια η επικράτηση του, λόγω της παρουσίας του στα εκλογικά τμήματα όπου είχε εικόνα. Παρόλα αυτά η ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών έδειχνε Δήμαρχο τον κ. Πούλιο με μικρή διαφορά μέχρι και αργά το βράδυ. Τελικώς όμως η Σταυρούπολη που συνενώθηκε με την Ξάνθη, λόγω του Καλλικράτη έδωσε την ευκαιρία στον κ. Στυλιανίδη να συνεχίσει μαζί με τους συνεργάτες του.
«Ευχαριστώ πολύ τους Ξανθιώτες γιατί παρά τις δύσκολες συνθήκες μας τίμησαν με την ψήφο τους, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους, προς το πρόσωπο μου και τα μέλη του συνδυασμού μου. Να τονίσω πως και εμείς θα κοιτάξουμε με τον καλύτερο τρόπο να ανταποκριθούμε», δήλωσε στην XanthiNews ο επανεκλεγείς Δήμαρχος.
Σχολιάζοντας τα μεγάλα ποσοστά αποχής τόνισε: «Δεν είναι δικαίωμα η ψήφος, είναι και υποχρέωση. Αν κάποιοι θεωρούν ότι δεν πρέπει να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα είναι δικό τους θέμα».
Στο μήνυμα του προς τις συνδημότισσες και συνδημότες σημείωσε μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων των εκλογών:
«Είναι μεγάλη η τιμή και η συγκίνηση που αισθάνομαι για την εμπιστοσύνη και την εντολή που μου έδωσε ο Ξανθιώτικος λαός για άλλη μια φορά να συνεχίσουμε μαζί το μεγάλο έργο για την πόλη μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και να ξέρετε ότι θα κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας.
Θα ακολουθήσουμε την ίδια επιτυχημένη πορεία, με αξίες, δημιουργία και πρόοδο σε όλους τους τομείς.
Στη νέα αυτή πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κύριος άξονας για κάθε μας απόφαση, για κάθε μας πράξη, είναι ο πολίτης.
Δεσμευόμαστε να καταβάλουμε όλες τις δυνάμεις μας, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, με συνοδοιπόρους εσάς, για να γράψουμε ενωμένοι τις επόμενες επιτυχημένες σελίδες για την Ξάνθη μας, ανοίγοντας την αγκαλιά της και στην πανέμορφη περιοχή του Δήμου Σταυρούπολης.
Συνεχίζουμε μαζί φίλες και φίλοι, πιο δυναμικά, πιο ανθρώπινα με συστηματική και συλλογική δουλειά, χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς προκαταλήψεις και τοπικισμούς…μια πορεία για μια Ξάνθη που μας κάνει όλους περήφανους.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς».
Ο ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΨΗΦΙΣΕ Χ. ΠΟΥΛΙΟ
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης που είναι πρώτος σε ψήφους στο τέως Δήμος Ξάνθης και κατάφερε να μειώσει αισθητά την διαφορά των επτά μονάδων της προηγούμενης Κυριακής δήλωσε στην XanthiNews: «Η διαφορά δεν μειώθηκε απλά. Ο τέως Δήμος Ξάνθης έχει ψηφίσει Πούλιο και όχι Στυλιανίδη. Έστριψε την πλάτη του στο χθες, οριστικά. Οι δημότες της Σταυρούπολης δεν τους ήξεραν αυτούς τους ανθρώπους, δεν τους έζησαν, θα τους ζήσουν και θα καταλάβουν τι εννοούσαν οι δημότες της Ξάνθης όταν τους γύρισαν την πλάτη.
Θα είναι μια δύσκολη τετραετία και δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι με την ίδια φιλοσοφία που τους διακατέχει τόσα χρόνια με τις ίδιες λογικές είναι σε θέση να διαχειριστούν τέτοιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις».

Σχετικά Άρθρα