fbpx
Γενική

Η Ξάνθη έχει δήμαρχο τον Μιχάλη Στυλιανίδη

Η πόλη δεν γυρίζει πίσω…

Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης
Τα εκλογικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου στο Δήμο Ξάνθης είναι γνωστά. Ο Μιχάλης Στυλιανίδης έφτασε μέχρι την πηγή αλλά δεν ήπιε νερό αφού με 48,32% χρειάζονταν περίπου 400 ακόμη ψήφους για να επανεκλεγεί, ο Χρήστος Πούλιος από την άλλη έκανε μικρή πρόοδο καταφέρνοντας από το 29% του 2006 να φτάσει στο 35,89%. Έτσι η εκλογή θα ξεκαθαρίσει στον δεύτερο γύρο την Κυριακή 14 Νοεμβρίου.
Το μεγάλο ζητούμενο, όμως, είναι το μέλλον της πόλης. Η Ξάνθη, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης, είναι αδήριτη ανάγκη να προχωρήσει, χωρίς αμφιταλαντεύσεις, μπροστά. Και αυτό θα γίνει, εάν εδραιωθούν όσα έχουν δημιουργηθεί, και αν με έμπνευση υλοποιηθούν και άλλοι αναπτυξιακοί στόχοι.
Σ’ αυτή την κρίσιμη φάση, ένα ενδεχόμενο αυτοδιοικητικό πισωγύρισμα, η αλλαγή πορείας πιθανώς (σίγουρα υποστηρίζουν κάποιοι) να αποδειχθεί καταστροφικό. Η πόλη πήρε τα τελευταία χρόνια μια πορεία ανάπτυξης, αν αυτή σταματήσει τότε εκ των πραγμάτων, είμαστε καταδικασμένοι.
Ο Χρίστος Πούλιος τέσσερα χρόνια θήτευσε στην αντιπολίτευση. Το ύφος του, αλλά και ο τρόπος που πολιτεύεται είναι γνωστός και παράδειγμα προς αποφυγή. Δεν θα παρελθοντολογήσουμε, προκειμένου να καταγράψουμε τις παλινωδίες του Χ. Πούλιου. Σε όλη την προεκλογική περίοδο επεδίωξε να «μπερδέψει» τους Ξανθιώτες για να υφαρπάξει την ψήφο τους. Μιλούσε συνεχώς για… χρεοκοπημένη ΔΕΥΑΞ, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι ο ίδιος θα μειώσει τα δημοτικά τέλη!! Έκανε συνεχείς επιθέσεις σε δημοτικούς συμβούλους του Στυλιανίδη με σκοπό να καταδείξει την ακαταλληλότητά τους (την ίδια ώρα που αυτοί επιβραβεύθηκαν από τον κυρίαρχο λαό) και με την παρουσία του επεδίωξε να εκμεταλλευτεί την δεινή οικονομική κατάσταση συμπολιτών του, για την οποία υπεύθυνο είναι το κόμμα, που τον στηρίζει, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και το ΔΝΤ.
Εντελώς αντίθετη ήταν η συμπεριφορά του Δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη. Εστίασε στα έργα που έκανε, τα οποία και πολλά είναι και μεγάλα και τα βλέπουν οι Ξανθιώτες σε κάθε γειτονιά. Απέφευγε, όπως το συνηθίζει άλλωστε, τα κενά περιεχομένου λόγια. Και δεν έταξε «λαγούς με πετραχήλια»!!! Η πόλη χρειάζεται Δήμαρχο με αίσθημα ευθύνης. Που δεν αναμοχλεύει πάθη και δεν διαχωρίζει τους πολίτες, αλλά ενωτικά δρα, προσβλέποντας στο αύριο και όχι στα πρόσκαιρα οφέλη του σήμερα. Ένας τέτοιος Δήμαρχος είναι ο Μιχάλης Στυλιανίδης.
Και αυτό θα το προσυπογράψουν οι πολίτες της Ξάνθης, όλων των κομματικών αποχρώσεων, με την ψήφο τους την ερχόμενη Κυριακή.

Σχετικά Άρθρα