fbpx
Γενική

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

Ο Χ. Πούλιος στην XanthiNews για τον δεύτερο γύρο των εκλογών

Ρεπορτάζ: Νάντια ΝάκουΓια πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια η νέα Δημοτική Αρχή θα εκλεγεί σε δεύτερο γύρο στην Ξάνθη. Ο επικεφαλής των Πολιτών για την Αλλαγή και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Χρήστος Πούλιος σχολίασε μιλώντας στην XanthiNews: «Αυτή τη στιγμή ο κ. Στυλιανίδης και η δημοτική του παράταξη αποτελούν μειοψηφία στον Ξανθιώτικο λαό. Αυτό είναι πασιφανές».
«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ»
Περίπου οι μισοί δεν πήγαν να ψηφίσουν στο Δήμο Ξάνθης. Ο κ. Πούλιος θεωρεί ότι η μεγάλη αποχή έπληξε κυρίως την δική του δημοτική παράταξη συμπληρώνοντας: «Και αυτό το οποίο φαίνεται είναι ότι κάποιοι άνθρωποι ήθελαν να στείλουν μηνύματα την πρώτη Κυριακή». Επιπλέον τους κάλεσε «τις όποιες πικρίες έχουν με τον πολιτικό τους χώρο ή με οτιδήποτε άλλο να τις ξεπεράσουν. Πλέον την δεύτερη Κυριακή ψηφίζουμε για την δημοτική αρχή για τα υπόλοιπα τρεισήμισι χρόνια και τους καλώ να έρθουν να ψηφίσουν μαζικά. Κυρίως τη νέα γενιά και έχω να τους δώσω και ένα μήνυμα ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».
ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΟ ΚΚΕ
Για την πολυφωνία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης και την είσοδο της Λαϊκής Συσπείρωσης ο κ. Πούλιος παρατήρησε: «Αυτό είναι θετικό το ότι μπαίνει ο συνδυασμός που εκπροσωπεί το ΚΚΕ που είναι ένας μεγάλος σχηματισμός και θεωρούσα ότι ήταν έλλειμμα που δεν συμμετείχε στα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια».
ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
Οι συμμαχίες με την παραδοσιακή έννοια δεν τον εκφράζουν τον κ. Πούλιο όπως ομολόγησε ο ίδιος στη συνέντευξη και σημείωσε: «Θεωρώ ότι οι πολίτες έχουν και μνήμη για να ξέρουν ποιοι διαχειρίστηκαν τα της πόλης και τα του δήμου επί πάρα πολλές τετραετίες, έχουν και γνώση γιατί ξέρουν πια τι συμβαίνει με την δική μας αντιπολιτευτική τακτική τα 4 χρόνια και με την επικοινωνία που είχαμε με τους πολίτες. Έχουμε αναδείξει ένα σωρό θέματα. Και έχουν και κρίση για να κρίνουν τι πρέπει να κάνουν την δεύτερη Κυριακή. Καλώ όλους τους πολίτες της Ξάνθης που εκφράστηκαν ενάντια σ αυτό το σύστημα που κυβερνά τον τόπο τα τελευταία χρόνια να συμπαραταχθούν και μαζικά να προσέλθουν στις κάλπες. Φτάσαμε ένα βήμα πριν την πηγή. Να δώσουμε ένα τέλος στην δημοτική αρχή που είναι συνυφασμένη με ίντριγκα, αδιαφάνεια και διαφθορά».
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΑΔΟΧΟΛΟΓΙΑ
Παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι και νομαρχιακοί σύμβουλοι που μεταπήδησαν στο Δήμο κατέχουν τις πρώτες θέσεις στην παράταξη του κ. Στυλιανίδη. Ο κ. Πούλιος έθεσε ένα ερώτημα προς τους δημότες: «Είναι τυχαίο άραγε που στις πρώτες θέσεις είναι εκλεγμένα άτομα τα οποία έχουν συνυφασμένο το όνομα τους και την διαδρομή τους με πολύχρονη άσκηση διαχείρισης εξουσίας;» Και κατέληξε προβλέποντας: «Θα ζήσουμε την επόμενη μέρα τη διαδοχολογία του κ. Στυλιανίδη και την σαπουνόπερα ποιος θα είναι διάδοχος. Αυτός ο διαγωνισμός το ποιος θα πάρει περισσότερες ψήφους- και ξέρετε με ποιον τρόπο αναδείχθηκαν στις πρώτες θέσεις, δεν θέλω να αναφερθώ δημόσια-, έχει στόχο την επόμενη μέρα. Αυτά όμως δεν αφορούν τους πολίτες που θέλουν μια ισχυρή δημοτική αρχή που θα φροντίσει τα του τόπου της».
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ: «ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ»
Σε σχετικό δελτίο τύπου τονίζει ο συνδυασμός του κ. Πούλιου: «Οι Πολίτες για την Αλλαγή έδωσαν την πρώτη μεγάλη τους μάχη απέναντι στην Δημοτική αρχή του κατεστημένου και της αδιαφάνειας. Για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια η νέα Δημοτική Αρχή θα εκλεγεί σε δεύτερο γύρο. Σε αυτή τη μετωπική σύγκρουση εμείς οι Πολίτες για την Αλλαγή οδεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με βάση τις αρχές μας και τις θέσεις μας, όπως τις έχουμε δημόσια καταθέσει. Βάζουμε απέναντι το κατεστημένο, την αδιαφάνεια και τους παλαιοκομματικούς προσωπικούς μηχανισμούς. Καλούμε τους πολίτες της Ξάνθης που πλειοψηφικά απέρριψαν την δημοτική αρχή, τους πολίτες που για πολιτικούς ή προσωπικούς λόγους δεν προσήλθαν στην κάλπη αλλά και αυτούς που οδηγήθηκαν να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο τον συνδυασμό του κυρίου Στυλιανίδη και του κυρίου Τσέπελη, χωρίς να πιστεύουν ότι αξίζει στον τόπο μας μια τέτοια δημοτική αρχή, να δώσουν την τελική μάχη μαζί μας. Γιατί η Ξάνθη δεν αντέχει άλλα τέσσερα χρόνια».

Σχετικά Άρθρα