fbpx
Γενική

Όλοι πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε

Η συμμετοχή μας και όχι η αποχή μας θα στείλει ηχηρό μήνυμα

Άρθρο της Νάντιας Νάκου

Έχουμε όλοι χρέος να ψηφίσουμε στις εκλογές. Η αποχή από την εκλογική διαδικασία θα δώσει το δικαίωμα στους άλλους να αποφασίσουν για εμάς. Η ψήφος του καθενός είναι πολύτιμη και οφείλει να με αυτόν τον τρόπο να στείλει το ηχηρό μήνυμα του. Εδώ θα πάνε να ψηφίσουν συνδημότες μας που απλά παίρνουν λίγα χρήματα και ξεπουλιούνται γιατί δεν έχουν να ζήσουν ή επειδή δεν έχουν την ανάλογη παιδεία να καταλάβουν ότι δεν θα σωθούν με λίγα ευρώ ή τρόφιμα. Δηλαδή για κάτι πρόσκαιρο θυσιάζουν την προσεχή πενταετία. Και άντε αυτοί δεν έχουν την ανάλογη καλλιέργεια, όλοι οι υπόλοιποι ας μην έχουμε κριτήρια το συμφέρον μας, το βόλεμα μας, τις συμπάθειες, τις φιλίες και τις συγγένειες μας. Ψηφίζουμε πρόσωπα ικανά και άξια που θα μας βγάλουν από τα αδιέξοδα, που θα κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερες υποχωρήσεις στα συμφέροντα.
Η πολιτική σκέψη είναι άγνωστος όρος για το νεοέλληνα. Αυτά τα πρέσβευαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας. Αυτοί έδωσαν το φως της δημοκρατίας και εμείς είμαστε τυφλοί στον ωχαδελφισμό μας και στην λογική του παρτάκια.
Σαφώς και υπάρχουν οι εξαιρέσεις αλλά δεν ανατρέπουν τον κανόνα. Σαφώς και βρισκόμαστε στην αρχή ενός σχεδίου παγκόσμιας διακυβέρνησης. Η οικονομική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο είναι επίπλαστη. Θέλουν να υποδουλώσουν λαούς και ξεκίνησαν με τον ελληνικό. Η ιστορία μας έχει δείξει ότι οι Έλληνες πολεμούνε και νικάνε, ακόμη και αν είναι μια χούφτα άνθρωποι. Τώρα θα δείξουμε εάν είμαστε άξιοι συνεχιστές ή κάτι ανθρωπάκια που θέλουμε μόνο να περνάμε καλά.
Κακά τα ψέματα, ο «Καλλικράτης» θα φέρει τα πάνω κάτω στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με τον Καποδίστρια εξαφανίστηκαν τα χωριά, με τον Καλλικράτη ίσως να ερημώσει εντελώς η ύπαιθρος, εκτός αν λόγω της οικονομικής κρίσης γυρίσει ο Έλληνας πίσω στα πάτρια εδάφη για να καλλιεργεί τη γη και να μπορεί να τρώει! Δεν είναι τρομολαγνεία αυτό αλλά εκτιμήσεις των περισσότερων πλέον. Η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη και η ανοδική της πορεία καλά κρατεί. Εδώ σε κράτη που είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση όπως η Μεγάλη Βρετανία άρχισαν οι απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων…
Φτάνει πια η αδιαφορία, η άγνοια και η ανοχή. Όλα αυτά έγιναν ενοχή. Ο καθένας μας οδήγησε την Ελλάδα μας σε αυτή την κατάντια. Οι μικρές μας κοινωνίες είναι οι μικρογραφίες της χώρας μας. Οι αιρετοί τοπικοί άρχοντες με τους συνεργάτες τους έχουν στο DNA τους ότι έχουν και οι βουλευτές. Είναι η ίδια ακριβώς νοοτροπία. Ξεχνούν όμως ότι είναι υπηρέτες του ελληνικού λαού. Το ότι ορισμένοι έχουν ύφος χιλίων καρδιναλίων, αλαζονεία και έπαρση δεν μας αγγίζει πλέον. Ο καθένας λέει τώρα: «Κανείς στο απυρόβλητο». Οι ευκαιρίες εξαντλήθηκαν. Όσα σας πλήγωσαν, σας έκαναν να αγανακτήσετε, να διαμαρτυρηθείτε και να πείτε: «ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ» να τα λέτε στους εκπροσώπους μας. Σε κανένα δεν χαρίζουμε καμιά καρέκλα. Την δώσαμε για να μας κάνει έργα. Να δούμε ένα καλό μέλλον. Δεν έχουν την ίδια εξουσία με τον βουλευτή όμως αυτόν μπορούν να πιέσουν για να δούμε μια προκοπή. Φυσικά και έχει δύναμη ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης. Όποιος λέει το αντίθετο είναι δουλοπρεπής. Δεν λέμε να σπάσει πόρτες και να φωνάζει σαν τον τρελό αλλά είναι υπεύθυνος απέναντι στον λαό που τον εμπιστεύτηκε. Θέλουμε μαχητικούς και δυναμικούς εκπροσώπους. Όσους θα θυσιαστούν και θα βγούνε έξω από τον εαυτό τους. Κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε όσους κοιτάζουν μόνο τον εαυτό τους και το συμφέρον τους.
ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ- ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ
Λόγω των εκλογών επιστρέφονται από χθες οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και 04- 11- 2010, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι στις μετακινήσεις τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
Επίσης δεν εκτελούνται οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 04- 11- 2010 ενώ στις περιπτώσεις που έχει επιβληθεί διοικητικό χρηματικό πρόστιμο, αυτό θα καταβάλλεται αρμοδίως προ της επιστροφής των αφαιρεθέντων στοιχείων.
Ωστόσο στα παραπάνω δεν περιλαμβάνεται η επιστροφή των στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για τις παρακάτω παραβάσεις
Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
Τέλος κανονικά θα εκτελούνται οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές.

Σχετικά Άρθρα