fbpx
Γενική

Συνέντευξη τής Κατερίνας Μαυροματίδου στην εφημερίδα «Xanthi News»

Οι εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός. Το μετά μας ενδιαφέρει. Βάζω την δουλειά. Βάζετε το όραμα;

Απλή, λιτή με λόγια μετρημένα που απέχουν πολύ από τις συνηθισμένες προεκλογικές δηλώσεις παρουσιάστηκε η Κατερίνα Μαυροματίδου. Και το μόνο το ότι είναι αθλήτρια θα έπρεπε να φτάνει για να την υποστηρίξουμε. Όταν ένας άνθρωπος παλεύει καθημερινά σε έναν τομέα όπως ο αθλητισμός, που οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ως μια από τις βασικότερες ενασχολήσεις της Δημοκρατίας τους τότε αυτός ο άνθρωπος είναι μαθημένος να παλεύει με κανόνες και να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις κατάματα. Ήδη πρόσφερε στην ίδια την πατρίδα μας σηκώνοντας την Ελληνική σημαία ψηλά.
Χ.Ν. : Κατερίνα, πόσο δύσκολο είναι για μία νέα γυναίκα να κατέρχεται ως υποψήφια στις Εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση;
Κατερίνα Μαυροματίδου : Οι διαδικαστικές δυσκολίες μπορεί όντως να είναι σημαντικές, αλλά είναι ίδιες για όλους τους υποψηφίους. Αυτό, που τελικά μετρά, είναι η πραγματική θέληση για ενεργητική συμμετοχή στα κοινά, η ειλικρινής επιθυμία για την υλοποίηση νέων ιδεών και νέων οραμάτων, η προώθηση καινοτόμων λύσεων στα προβλήματα τής γειτονιάς, τής συνοικίας, τής πόλης. Αναλογιζόμενη την φωνή τής ξανθιώτικης νεολαίας, που ζητά να ακουστεί, τις ελπίδες των συνομηλίκων μου, που ζητούν πραγμάτωση, καθώς και τα όνειρα των νέων, που ζητούν διέξοδο στην πραγματικότητα, ξεπερνώ με χαμόγελο κάθε δυσκολία και πορεύομαι ακλόνητα προς τους στόχους μου. Άλλωστε, έχω μάθει να αγωνίζομαι με υπομονή και επιμονή σε κάθε αθλητικό αγώνα. Το ίδιο κάνω και τώρα. Το ίδιο θα κάνω και μετά την εκλογή μου, ως εκπρόσωπος ολόκληρης τής ξανθιώτικης νεολαίας.
Χ.Ν. Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σου, εάν εκλεγείς;
Κ.Μ. : Αυτές που ήταν μέχρι σήμερα στην ζωή μου. Αθλητισμός, πολιτισμός και εθελοντισμός. Αθλητισμός, γιά να έχει κάθε νέα και κάθε νέος το δικαίωμα στην υγεία. Πολιτισμός, γιά να έχουμε όλοι το δικαίωμα στην παιδεία. Και εθελοντισμός, γιά να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε πάνω απ’ όλα αλληλέγγυοι συνάνθρωποι και ουσιαστικοί συμπολίτες.
Χ.Ν: Τι περιμένεις από την ξανθιώτικη νεολαία;
Κ.Μ. :Εμπιστοσύνη και υποστήριξη. Όχι μόνον τώρα, αλλά και μετά τις εκλογές. Οι εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός. Το μετά μας ενδιαφέρει. Βάζω την δουλειά. Βάζετε το όραμα;
Χ.Ν. : Κατερίνα, σου ευχόμαστε να επιτύχεις και σε αυτόν τον αγώνα.
Κ.Μ.: Με τόσους νέους ανθρώπους κοντά μου και γύρω μου, που με ενθαρρύνουν και με συμπαραστέκονται, θα δώσω οπωσδήποτε τον καλύτερο εαυτό μου. Σας ευχαριστώ πολύ.

Σχετικά Άρθρα