fbpx
Γενική

Πασχάλης Λύρατζης: «Τελικά θα είμαστε οι νικητές»

Ο κ. Πασχάλης Λύρατζης είναι Ηλεκτρολόγος- Μηχανικός. Αντινομάρχης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΤΕΜ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Ξάνθη και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ν.Ξάνθης και της Ένωσης Αναπτυξιακών εταιριών Α.Μ.Θ.

Θέλει να προσφέρει στην Περιφέρεια ΑΜΘ από την θέση του Περιφερειακού Συμβούλου στο συνδυασμό του κ. Γιώργου Παυλίδη Περιφερειακή Αναγέννηση ο κ. Πασχάλης Λύρατζης. Είναι στοίχημα το ότι θα αναβάλλουν ευθύνες την τρέχουσα χρονική συγκυρία δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη του στην XanthiNews εκθειάζοντας το έργο του κ. Παυλίδη.

Συνέντευξη στη Νάντια Νάκου
XanthiNews: Αρχικά θέλω να σας ρωτήσω τι είναι αυτό που σας ώθησε να θέσετε υποψηφιότητα ως περιφερειακός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Παυλίδη.
Πασχάλης Λύρατζης: Είμαι Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης του κ. Παυλίδη. Έχω δει το έργο του, έχω δει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, τον τρόπο με τον οποίο μανιωδώς εργάζεται, αυτά που έχει προσφέρει στην περιοχή μας. Ήταν τιμή για μένα η πρόταση του κ. Παυλίδη στο πρόσωπο μου. Είμαι συνεργάτης του εδώ και χρόνια και είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω την προσπάθεια που φεύγει από τα όρια του νομού μας, που θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους νομούς και σε επίπεδο περιφέρειας. Θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω σ αυτήν την προσπάθεια και με το καλό όταν εκλεγεί ο κ. Παυλίδης να μπορέσω να στηρίξω το έργο του.
ΧΝ: Αυτήν την φορά δεν είναι μόνο ο Ν. Ξάνθης αλλά μια ολόκληρη Περιφέρεια σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, αφού θα είναι πολλές οι αρμοδιότητες και λίγα τα χρήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης και των περικοπών. Είναι ένα στοίχημα αυτό;
Π.Λ.: Είναι ένα στοίχημα για τον Γιώργο Παυλίδη. Σαν νέος άνθρωπος μπορεί να πετύχει, σαν Περιφερειάρχης θα μπορεί να ξεφύγει από τα όρια της Περιφέρειας και της χώρας μας. Έχει διασυνδέσεις και στις Βρυξέλλες και μπορεί να πάρει ευρωπαϊκά προγράμματα ανεξαρτήτως αν υπάρχουν εδώ χρήματα στην πατρίδα μας λόγω οικονομικής κρίσης. Η Περιφέρεια μπορεί να πάρει απευθείας προγράμματα από την Ε.Ε. Ο Γιώργος Παυλίδης θα μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα από ότι ο οποιοσδήποτε άλλος. Σε αυτήν την προσπάθεια θέλω να προσφέρω και θα είμαι δίπλα του.
ΧΝ: Όσον αφορά κάποιες δημοσκοπήσεις και εκτιμήσεις που δείχνουν δεύτερο τον συνδυασμό σας, πώς θα τις σχολιάζατε;
Π.Λ.: Οι δημοσκοπήσεις γίνονται σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές και χρονικές συγκυρίες. Από εκεί και μετά το αν θα είναι πρώτος ή δεύτερος θα το δούμε την Κυριακή. Εμείς θεωρούμε ότι πάμε πάρα πολύ καλά. Βλέπουμε ότι υπάρχει αποδοχή στο πρόσωπο του κ. Παυλίδη από τον κόσμο όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ. Δεν είναι τυχαίος ο κ. Παυλίδης, γνωρίζουν το έργο που έχει προσφέρει στην Ξάνθη. Θα μας τιμήσουν με την ψήφο τους και τελικά θα είμαστε οι νικητές. Οι δημοσκοπήσεις γίνονται για να γίνονται. Τα δεδομένα αλλάζουν. Όλα θα πάνε καλά.
ΧΝ: Τελικά ο συνδυασμός είναι ανεξάρτητος ή έχει και την στήριξη της Ν.Δ.;
Π.Λ.: Γι αυτά είναι αρμόδιος ο Γιώργος Παυλίδης. Ο συνδυασμός μας απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι πρόσκεινται και σε άλλες παρατάξεις πέρα από τη Ν.Δ. όπως από το ΠΑΣΟΚ. Αξιόλογοι άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν. Θεωρώ ότι η προσφορά στον τόπο και η συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει χρώματα.
ΧΝ: Θα θέλατε να δραστηριοποιηθείτε σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα;
Π.Λ.: Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος τομέας που θα ήθελα να δραστηριοποιηθώ. Ο Γιώργος Παυλίδης είναι ένας έξυπνος άνθρωπος και είναι ο πλέον αρμόδιος για να αποφασίσει πού μπορεί να αξιοποιηθεί ο καθένας μας.

Σχετικά Άρθρα