2,5 – 3 κιλά χοιρινό μπούτι με κόκκαλο
300 γρ. λεμονόφυλλα (αν δεν έχουμε θα χρειαστούμε τη φλούδα από 6 λεμόνια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
7 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
2 φλιτζάνια κρασί λευκό
1 κουταλιά κορν φλάουρ
Διαδικασία
Το καπρικό αποτελεί παλιά παραδοσιακή συνταγή από τα Χανιά!
Ανοίγουμε τρύπες στο μπούτι και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και από 1 σκελίδα σκόρδο.Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια βάζουμε το χοιρινό σ’ ένα ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Απλώνουμε τα λεμονόφυλλα πάνω στο χοιρινό φροντίζοντας να το καλύψουν όλο.Προσθέτουμε στο ταψί τέσσερα ποτήρια νερό.Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες. Γυρίζουμε το κρέας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακάμα.Βγάζουμε το κρέας και τα λεμονόφυλλα. Το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα αφήν ουμε για 1 ώρα τουλάχιστον να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να κόβεται.Βάζουμε το ταψί με τα υπολείματα του ψησίματος πάνω στο αναμένο μάτι της κουζίνας. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ στο κρασλι και τα ρίχνουμε στο λίπος που υπάρχει στο κρασί. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.Κόβουμε το καπρικό σε φέτες και το σερβίρουμε με τη σάλτσα του.
Καλή επιτυχία!
Ανοίγουμε τρύπες στο μπούτι και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και από 1 σκελίδα σκόρδο.Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια βάζουμε το χοιρινό σ’ ένα ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Απλώνουμε τα λεμονόφυλλα πάνω στο χοιρινό φροντίζοντας να το καλύψουν όλο.Προσθέτουμε στο ταψί τέσσερα ποτήρια νερό.Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες. Γυρίζουμε το κρέας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακάμα.Βγάζουμε το κρέας και τα λεμονόφυλλα. Το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα αφήν ουμε για 1 ώρα τουλάχιστον να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να κόβεται.Βάζουμε το ταψί με τα υπολείματα του ψησίματος πάνω στο αναμένο μάτι της κουζίνας. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ στο κρασλι και τα ρίχνουμε στο λίπος που υπάρχει στο κρασί. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.Κόβουμε το καπρικό σε φέτες και το σερβίρουμε με τη σάλτσα του.
Καλή επιτυχία!