Γενική

Εμπιστευτείτε τον Αλέκο Καρακασίδη

Η Ξάνθη έχει ανάγκη νέους ανθρώπους με όραμα και ιδέες

Σήμερα που η κοινωνία ολόκληρη υποχρεώνεται να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται, τον τρόπο που δρα και που αντιδρά, τώρα που πληθαίνουν οι ανησυχίες και σπανίζουν οι ελπίδες, τώρα είναι ώρα να επιστρέψουμε στην πολιτική με κέντρο τον άνθρωπο με κέντρο τον δημότη. Την πολιτική που λέει την αλήθεια, που δίνει επιλογές, δεν ανέχεται «μονόδρομους», που ασχολείται με το αύριο και το μεθαύριο, δεν σκέπτεται μόνο το σήμερα. Την πολιτική που έχει στέρεα αναφορά της το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον του δημότη. Η κοινωνία δεν απαιτεί να είμαστε αλάνθαστοι. Απαιτεί να είμαστε ειλικρινείς. Δεν απαιτεί να είμαστε πεισματάρηδες στις απόψεις μας, απαιτεί να είμαστε σταθεροί και ανυποχώρητοι στις αρχές μας. Απαιτεί να κερδίζουμε πάντα τη μάχη της προσωπικής αξιοπρέπειας. Απαιτεί να σεβόμαστε πάντα το δημόσιο συμφέρον και το δημόσιο χρήμα. Δεν απαιτεί να είμαστε «λαμπεροί». Απαιτεί να είμαστε καθαροί. Απαιτεί να μην είμαστε αλαζόνες.
Στις 7 Νοεμβρίου οι τοπικές κοινωνίες καλούνται και πρέπει να πάρουν θέση με αυτά τα δεδομένα. Με σκληρή δουλειά, μέθοδο και προγραμματισμό μπορούμε να πετύχουμε μία Ξάνθη πιο φωτεινή, πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική. Προτεραιότητες ο σεβασμός στο Περιβάλλον, οι νέες τεχνολογίες, η συμμετοχή σε προγράμματα υψηλής τεχνολογίας, οι συνεργασίες για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων δράσεων. Σήμερα απαιτούνται ριζικές αλλαγές, αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπιών. Σήμερα καλούμαστε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις, σε όλους τους τομείς, στην οργάνωση των δομών, στη λειτουργία της κοινωνίας, στις αναπτυξιακές προτεραιότητες μας. Στις 7 Νοεμβρίου η Ξάνθη, η πόλη μας, μπορεί να κάνει πράξη τα οράματά μας.
Η Ξάνθη, η πόλη μας, παίρνει θέση στο αύριο.
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ. ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ
Γεννήθηκα στην Ξάνθη το 1969, είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά . Τελείωσα το 1ο Λύκειο Ξάνθης και στη συνέχεια σπούδασα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ. Μέλος του ΤΕΕ από το 1997, με εξειδίκευση στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκών – αιολικών συστημάτων και την ανάπτυξη εφαρμογών εξοικονόμησης ενέργειας σε εγκαταστάσεις και κτίρια. Επίσης σε τομείς πιστοποιήσεων διασφάλισης ποιότητας (ISO) καθώς, σε επιθεωρήσεις εγκαταστάσεων και σε μετρήσεις ατμοσφαιρικών παραμέτρων με τις εταιρείες Ενεργομηχανική και Ενεργομηχανική Έβρος. Για τρία χρόνια, από το 2000, εργάστηκα ως Προϊστάμενος Παραγωγής και υπεύθυνος Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στη ΣΕΒΑΘ ΑΒΕΕ και έπειτα, από το 2003 ως τεχνικός σύμβουλος – συνεργάτης στην ΤΕΔΚ Ξάνθης – Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, στην ορεινή και μειονεκτική περιοχή του Ν. Ξάνθης καθώς και την κοινότητα Σελέρου.
Από το 2006 είμαι στο χώρο της ύδρευσης, ως Τεχνικός Διευθυντής στη ΔΕΥΑ Χρυσούπολης και στη συνέχεια στη ΔΕΥΑ Βιστωνίδας και την εκτέλεση έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού, ενταγμένων στα κοινοτικά πλαίσια στήριξης. Με κύριους τομείς δράσεις από το 1997 έως σήμερα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την εξοικονόμηση ενέργειας, την αξιολόγηση – έλεγχο δομών και τον ανασχεδιασμό – βελτιστοποίηση της δημόσιας διοίκησης. Με συμμετοχή ως μέλος, του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδέσμου συμβούλων Αν. Μακεδονίας Θράκης (Καβάλα), του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών Ξάνθης, σε ξένους φορείς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Αντιπρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Δ. Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα