Γενική

Αστυνομικό δελτίο

Θανάσιμος τραυματισμός 47χρονου με μαχαίρι

Σοβαρά τραυματίστηκε, μεσημβρινές ώρες, της 27-10-2010, στην Κομοτηνή, 47χρονος ημεδαπός άνδρας, όταν άγνωστος δράστης για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τον χτύπησε με μαχαίρι στο θώρακα και στην αριστερή ωμοπλάτη. Ο παθών αρχικά μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κομοτηνής και απογευματινές ώρες, κατά τη μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης υπέκυψε στα τραύματα του. Ο δράστης αναζητείται. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής.

Εξιχνίαση θανάσιμου τραυματισμού 47χρονου

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού με μαχαίρι 47χρονου ημεδαπού άντρα, που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της 27-10-2010 στην Κομοτηνή.
Ο δράστης (ημεδαπός 51 ετών) συνελήφθη νυχτερινές ώρες της 27-10-2010 και με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα προσαχθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής.

Σύλληψη δέκα αλλοδαπών Λαθρομεταναστών

Πρωινές ώρες της 26.10.2010 επί της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Καβάλας (πλησίον του οικισμού Πέρνη Καβάλας), συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δέκα (10) αλλοδαποί λαθρομετανάστες διαφόρων υπηκοοτήτων, στερούμενοι νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής χώρα μας, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο ο οδηγός του οποίου δεν το ακινητοποίησε σε συνεχή σήματα ενστόλων αστυνομικών και εκμεταλλευόμενος την πυκνή βλάστηση της περιοχής διέφυγε της συλλήψεως και αναζητείται. Από περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι το όχημα μεταφοράς των λαθρομεταναστών είχε κλαπεί την 25.09.2010 από 38χρονο ιδιοκτήτη του στην Καστοριά. Το κλαπέν όχημα αποδοθεί σε ιδιοκτήτη του ενώ οι λαθρομετανάστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.

Σύλληψη ενός διακινητή και έξι Αλλοδαπών λαθρομεταναστών

Τις Πρωινές ώρες της 26.10.2010 επί της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Καβάλας (πλησίον του οικισμού Πέρνη Καβάλας) από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης με τη συνδρομή αστυνομικών της Α. Δ. Καβάλας, οι οποίοι επιχειρούσαν προς αναζήτηση ενός (01) διακινητή που είχε διαφύγει της συλλήψεως, κατόπιν εκμετάλλευσης σχετικής πληροφορίας, συνελήφθη ένας 28χρονος αλλοδαπός πολίτης Συρίας ο οποίος κατελήφθη χρησιμοποιώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο (κλεμμένο) ιδιοκτησίας 66χρονης κατοίκου Καλάμου Αττικής, να μεταφέρει με πρόθεση την περαιτέρω προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας μας έξι (06) αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, στερούμενους νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας. Ο ανωτέρω διακινητής ο οποίος στερείται αδείας ικανότητας οδήγησης οχήματος είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν από το Τ. Σ. Φ. Ορεστιάδος στο οποίο είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία ταυτότητας. Κατασχέθηκε το ΙΧΕ αυτοκίνητο της μεταφοράς των λαθρομεταναστών το οποίο αποδοθεί σε παθούσα, ενώ ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.

Σύλληψη δύο ατόμων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Την 28.10.2010 και περί ώρα 04:30΄ στην Ξάνθη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 21 ετών, οι οποίο ενεργώντας κατά συναυτουργία και έχοντας συντάξει δομημένη εγκληματική ομάδα με τη συμμετοχή και τρίτου ατόμου που αναζητείται, αποπειράθηκαν να προκαλέσουν πυρκαγιά με εύφλεκτο υλικό στην εξέδρα που είχε τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της Ξάνθης, με αφορμή την παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων δραστών ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, ενώ επιπλέον στην κατοχή του Β δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλόμπ εντός θήκης, ένας φορητός πομποδέκτης, ο οποίος ήταν ενεργοποιημένος και ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια. ι δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα