«Εμάς δεν μας αγγίζουν τα φραστικά πυροτεχνήματα και οι δικομανίες κάποιων, δε μας αγγίζει η προκατάληψη, και δεν μπορεί να μας χωρίσει τίποτα από το μέλλον», επεσήμανε ο Μιχάλης Στυλιανίδης στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου. Αναφέρθηκε σε τρία αρνητικά σημεία του Καλλικράτη που αφορούν στον χωροταξικό σχεδιασμό, στις περικοπές έως και 40% και στη βεβιασμένη εφαρμογή του για να προσθέσει με νόημα: «Μπροστά σε αυτή την αυτοδιοικητική πρόκληση, δε χωράνε πειραματισμοί. Δε χωρούν παιχνίδια και αβεβαιότητα. Εδώ απαιτείται εμπειρία, γνώση, θέληση, τόλμη, αποφασιστικότητα, νοικοκυροσύνη, και αυξημένο αίσθημα ευθύνης».
Εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο ο Δήμαρχος Ξάνθης
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου
Στα σημαντικά έργα της Δημοτικής Αρχής Ξάνθης της τετραετίας που διανύσαμε αναφέρθηκε ο κ. Μιχάλης Στυλιανίδης. Μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Χωρίς να επιβαρύνουμε τους συμπολίτες μας με επιπλέον φόρους ή δάνεια, θυμίζω κυρίως σε αυτούς που έχουν επιλεκτική μνήμη και σκοπίμως ξεχνούν γιατί τους φοβίζει η επιτυχία, ότι σε αυτά τα τέσσερα χρόνια πετύχαμε:
Να αναμορφώσουμε το κέντρο της πόλης μας, με το έργο της «ενοποίησης της Κεντρικής Πλατείας και της Πλατείας Διοικητηρίου», δημιουργώντας νέους χώρους πρασίνου, παιδική χαρά, υπαίθριο θέατρο ποικίλων εκδηλώσεων 300 θέσεων και με την ανάπλαση και πεζοδρόμηση των γύρω δρόμων, καθώς και των οδών Δαγκλή, Ελπίδος και Περγάμου κάναμε πιο όμορφο και ελκυστικό το εμπορικό κέντρο της πόλης μας, βοηθώντας συγχρόνως τους εμποροεπαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής, που περνούν δύσκολες μέρες, λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης.
Αγοράσαμε όπως όλοι γνωρίζετε το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος. Ενεργήσαμε αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, ξεπεράσαμε αρκετά προβλήματα και σε λίγο με το πέρας των εργασιών προσαρμογής του κτηρίου και τον εξαιρετικό εξωτερικό του φωτισμό, θα έχουμε ένα νέο Δημαρχιακό μέγαρο, κόσμημα για την πόλη μας.
Αναμορφώσαμε το βασικό οδικό δίκτυο της πόλης μας και διαμορφώσαμε πεζοδρόμια πολλών χιλιομέτρων».
ΤΙ ΕΡΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ
Στη συνέχεια μίλησε για τα έργα που προγραμματίζουν για την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος:
Την εφαρμογή του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που ήδη ολοκληρώσαμε, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ισόρροπη και πολυδύναμη ανάπτυξη του δήμου μας
Την ένταξη περιοχών στο Σχέδιο Πόλης, με προοπτική την οριζόντια ανάπτυξη, τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων και την ενδυνάμωση του ρόλου της γειτονιάς
Τη δημιουργία χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, ώστε να αντιμετωπίσουμε το οξύ και ολοένα αυξανόμενο πρόβλημα στάθμευσης
Διανοίξεις και αναπλάσεις οδών με σκοπό την άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος, σε συνδυασμό με τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη.
Αξιοποίηση των οικισμών του ορεινού όγκου των Κιμμερίων, δίνοντας ζωή και ανάπτυξη στην ευρύτερη αυτή περιοχή
Σταδιακή υλοποίηση δικτύου ποδηλατοδρόμων
Σύνταξη μελέτης διαμόρφωσης των δρόμων της ανατολικής και δυτικής εισόδου στην πόλη μας
Διάνοιξη περιφερειακής οδού στην προέκταση της οδού Σάρδεων
Διαμορφώσεις οδών και πεζοδρομίων στην πόλη και στους οικισμούς μας.
Για τη διατήρηση- αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς προγραμματίζουν:
Αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου του Δημαρχείου, για τη βέλτιστη αξιοποίησή του
Ανάπλαση σοκακιών της Παλιάς Πόλης και για του Σαμακώβ για τη δημιουργία δικτύου ειδικών διαδρομών, που αναδεικνύουν τα πιο αξιόλογα διατηρητέα κτίρια
Πεζοδρομήσεις στον παραδοσιακό οικισμό, με στόχο την ανακούφιση των κατοίκων του από προβλήματα ηχορύπανσης, στάθμευσης και πυρασφάλειας, την ενθάρρυνση επαγγελματικών δραστηριοτήτων χαμηλής όχλησης και την τουριστική ανάδειξή τους.
Ειδικό εξωτερικό φωτισμό ανάδειξης όλων των αξιόλογων σημείων και κτιρίων της Παλιάς Πόλης».