fbpx
Γενική

Ευχαριστήρια … επιστολή μαθητών προς τον Νομάρχη και Δήμαρχο!

Εκλογές 2010. Ψηφίζουν όσοι έχουν κλείσει το 18 ο έτος

Εφόσον όλοι οι μαθητές κάτω των 18 ετών δεν έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τις σκέψεις τους, τους προβληματισμούς τους, την άσχημη καθημερινότητα τους και να απαιτήσουν από αυτούς που αποφασίζουν γι αυτούς χωρίς αυτούς, να τους υλοποιήσουν τις βασικές ανάγκες τους, αν όχι τα όνειρα τους. Όταν θα ξεπεράσουμε την καθημερινή Ελληνική μιζέρια ίσως να μπορούν οι πολιτικοί μας να υλοποιούν τα όνειρα των παιδιών γιατί ίσως τότε πλέον να είναι αποδεκτό ότι είναι καθήκον τους να έχουν υλοποιήσει τις βασικές ανάγκες τους πριν τους το ζητήσουν.

Το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του 4ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης μας έστειλε την επιστολή αυτήν:
Αξιότιμοι κ.κ. Νομάρχα και Δήμαρχε,
Ως 15μελές μαθητικό συμβούλιο του 4ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς και με το τελείωμα της θητεία σας, θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για τον τρόπο που χειριστήκατε το κτιριακό πρόβλημα του σχολείου μας. Γνωρίζουμε ότι ονειρευτήκατε για εμάς ένα νέο σχολείο πού θα έκανε ευχάριστη την παραμονή μας στο σχολικό περιβάλλον χωρίς το συνωστισμό των πολλών μαθητών και τα προβλήματα της συστέγασης, με ευρύχωρες αίθουσες που θα μας έφτιαχναν τη διάθεση χωρίς να μας καταθλίβουν με τη στενότητά τους, με σύγχρονα εργαστήρια που θα διέθεταν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και θα μας έδιναν εφόδια για το μέλλον, με γυμναστήριο που θα μας παρείχε όλες τις δυνατότητες άθλησης, με χώρους που θα μας παρείχαν ασφάλεια γιατί δεν θα ήμασταν αναγκασμένοι να μετακινηθούμε από σχολείο σε σχολείο, με άνετες συνθήκες από άποψη θέρμανσης το χειμώνα και κλιματισμό το καλοκαίρι χωρίς το αφόρητο χειμωνιάτικο κρύο και την αποπνικτική καλοκαιρινή ζέστη των προκάτ αιθουσών. Για κάποια στιγμή αισθανθήκαμε ότι για να πραγματοποιήσετε το όνειρό μας, μπορεί να αφήνατε την Ξάνθη μας στερημένη από τις πολιτιστικές δραστηριότητες, υποβαθμισμένη από τις κατακερματισμένες πλατείες και χωρίς οδική ασφάλεια από τα στενά πεζοδρόμια και τους επικίνδυνους οδικούς κόμβους.
Αλλά ευτυχώς αυτό δεν συνέβη!
Χάρις στις άοκνες προσπάθειές σας και την αξιοσύνη σας τα καταφέρατε όλα. Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε πάντα να είστε τόσο αποτελεσματικοί σε όλα.
Το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του 4ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα