fbpx
Γενική

Λίμνες- δρόμοι λόγω της έντονης βροχόπτωσης

Υπήρχαν κάτοικοι που δεν μπορούσαν να βγούνε από τα σπίτια τους!!

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Λίμνες θύμιζαν χθες οι δρόμοι της Ξάνθης, λόγω της έντονης και συνεχούς βροχόπτωσης. Σε μερικά σημεία ήταν τόσο έντονο το πρόβλημα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν μέσα στα σπίτια τους οι κάτοικοι!!! Όπως στην περιοχή της οδού Μιαούλη, όπου ο δρόμος έχει κακοτεχνίες και προχειρότητες. Μάλιστα εκεί βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης για να έχει προσωπική εικόνα.
Αλλά και στο νότιο τμήμα του Δροσερού χρειάστηκε να μεταβεί μηχάνημα των Τεχνικών Υπηρεσιών που άνοιξε αυλάκι για να φύγει το νερό! Ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, Γραμματέας στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης σε δηλώσεις του στην XanthiNews αναφέρθηκε στην κατάσταση που κυριάρχησε χθες λόγω της βροχής: «Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Όσα υπάρχουν, εντοπίζονται σε φρεάτια που επειδή υπάρχουν συνδεδεμένα όμβρια ύδατα από οικοδομές σε αποχετεύσεις. Υπερχειλίζουν και υπάρχουν προβλήματα σε κάποια σημεία των δρόμων, όπου έχει επέμβει η ΔΕΥΑΞ και τα αποκαθιστά. Κάποιο πρόβλημα υπάρχει στο νότιο τμήμα του συνοικισμού του Δροσερού με κάποιο δρόμο που έχει συγκεντρώσει νερά. Εκεί θα επέμβει η Τεχνική Υπηρεσία γιατί θα χρειαστεί κάποιο μηχάνημα να ανοίξει αυλάκι για να φύγουν τα νερά.
Τα φρεάτια των αποχετεύσεων είναι μικρότερης διατομής γιατί δεν μπορούν να τραβάνε τόσες μεγάλες ποσότητες νερού, οπότε όταν πέφτουν και μεγάλες ποσότητες βροχής γι αυτό και υπερχειλίζουν.
Είχαμε αρκετά τηλέφωνα από πολίτες. Δεν υπάρχει αναφορά από πλημμυρισμένα υπόγεια στην υπηρεσία μας. Το τηλέφωνο της ΔΕΥΑΞ είναι το 2541072100 όπου μπορούν να δηλώνουν είτε βουλωμένα φρεάτια είτε πλημμύρες και το 2541070421 της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Από το βράδυ και μέχρι σήμερα το μεσημέρι αλλά και αύριο θα έχουμε ίδια καιρικά φαινόμενα».

Σχετικά Άρθρα