fbpx
Γενική

Πολύ καλά πήγε η πρώτη μέρα του 2 ου επταήμερου αιμοδοσίας

Επεκτείνονται οι δραστηριότητες του συλλόγου

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου
Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα από το πρόγραμμα εξωτερικών εξορμήσεων που εξέδωσε ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ν. Ξάνθης. Οι εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν έως τις 23 Οκτωβρίου σε ολόκληρο το νομό Ξάνθης από τη κινητή μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου παίδων «Η Αγία Σοφία» σε συνεργασία με τον σύλλογος της «Αγάπης».
Ο σύλλογος με ανακοίνωσή του καλεί για μια ακόμη φορά τους αιμοδότες μέλη να προσφέρουν το αίμα τους για τα παιδιά που μεταγγίζονται συνέχεια λόγω θαλασσαιμίας: «Παρακαλούμε όμως και όλους τους υγιείς συμπολίτες μας από 18 έως 65, άνδρες και γυναίκες, χριστιανούς και μουσουλμάνους να προσπαθήσουν έστω να μπουν στη διαδικασία να προσφέρουν για μια φορά το αίμα τους. Θα διαπιστώσουν το μεγαλείο της πράξης αυτής αφού πραγματικά είναι μια προσφορά που πιάνει τόπο. Σώζει ζωές! Και που ξέρεις μπορεί να είναι ακόμη και η δική σου».
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παπαχρόνης δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι επεκτείνονται οι δραστηριότητες του συλλόγου καθώς κλήθηκαν να πάρουν αίμα από τα χωριά Νέα Καρυά και Κοκκινόχωμα Καβάλας. Στην λέσχη αξιωματικών Ξάνθης αίμα έδωσαν ο σύλλογος Κυπριών Ξάνθης, ο σύλλογος γυναικών Κενταύρου, οι φίλαθλοι Xanthi Fans, η ένωση Κυπριών φοιτητών, ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Άνοιξη», ο αθλητικός όμιλος «Ποσειδώνας» και άλλοι.

Σχετικά Άρθρα