fbpx
Γενική

Χ. Πούλιος: Πλουραλιστικός ο συνδυασμός «Πολίτες για την Αλλαγή»

Το υψηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Ξάνθης στις περσινές εθνικές εκλογές αποτελεί ένα καλό προβάδισμα για το συνδυασμό του Χρήστου Πούλιου «Πολίτες για την Αλλαγή» αλλά ο ίδιος τονίζει πως οι υποψήφιοι του δεν έχουν καμία σχέση με κομματικές τοποθετήσεις ή ενασχολήσεις. Για τη στήριξη του Αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτη Ξυνίδη και την δήλωση του ότι είναι ένα προσωπικό στοίχημα του γιατί «αυτές οι εκλογές θα απελευθερώσουν πολλές δημιουργικές δυνάμεις στον τόπο για να μπορέσει η Ξάνθη να πάρει αυτό που της αξίζει» ο κ. Πούλιος συμφώνησε και είπε πως είναι στοίχημα όλων των Ξανθιωτών.

«Έχουμε άδολη διάθεση δημόσιας προσφοράς»
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Δυνατό lead in δίνει η περσινή νίκη του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του 20098 στο συνδυασμό του Χρήστου Πούλιου. Οι Πολίτες για την Αλλαγή ουσιαστικά ξεκινούν με ένα ποσοστό 51,55% από το κυβερνών κόμμα που τους έδωσε το χρίσμα. Ωστόσο ο επικεφαλής θεωρεί ότι σε αυτό πατάνε αλλά είναι ένας πλουραλιστικός συνδυασμός με άτομα που έχουν άδολη διάθεση δημόσιας προσφοράς.
Ειδικότερα δήλωσε: «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν άλλα χαρακτηριστικά. Είναι γεγονός ότι το ποσοστό που πήρε το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που στηρίζει τον συνδυασμό μας αποτελούν μια βάση πάνω στην οποία μπορούμε να πατήσουμε. Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε έναν συνδυασμό ο οποίος είναι πλουραλιστικός. Αποτελείται από νέα και υγιή άτομα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με κομματικές τοποθετήσεις ή με κομματικές ενασχολήσεις. Απευθύνθηκα στους υποψηφίους, με τα γνωρίσματα που είχαν με την επαγγελματική και την κοινωνική τους διαδρομή και όσον αφορά τη νεολαία με το προσδόκιμο με το τι μπορούν να δώσουν σε αυτό που λέω: άδολη διάθεση δημόσιας προσφοράς.
Με έναν πλουραλιστικό συνδυασμό που έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά εμείς κατεβαίνουμε με αυτοδιοικητικό πρόγραμμα. Οι εκλογές θα κριθούν σε αυτούς που πραγματικά πιστεύουν στις αρχές του Καλλικράτη και σε αυτούς που πολεμούν τον Καλλικράτη. Ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα. Στη νέα και στην παλιά λογική. Υπό αυτή την έννοια, το όποιο πρόκριμα των βουλευτικών εκλογών απλά αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για εμάς. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΞΑΝΘΙΩΤΩΝ
«Ο Δήμος Ξάνθης δεν είναι προσωπικό στοίχημα με την έννοια ότι έχω κάτι με κάποιον και θέλω να αποδείξω κάτι. Είναι προσωπικό γιατί αυτές οι εκλογές θα απελευθερώσουν πολλές δημιουργικές δυνάμεις στον τόπο για να μπορέσει η Ξάνθη να πάρει αυτό που της αξίζει. Η Ξάνθη είναι ένας τόπος με μεγάλο βάθος, με ανθρώπους της τέχνης, του πνεύματος, της ευαισθησίας, τους ανθρώπους που βλέπουμε καθημερινά στο δρόμο και δεν μπόρεσαν ποτέ να εκφραστούν στη δημόσια εκφορά του λόγου. Αυτή είναι η ευκαιρία και συμβαίνει τώρα και με την έννοια αυτή είναι και προσωπικό στοίχημα», είχε δηλώσει ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης στην βραδιά παρουσίασης του συνδυασμού Πολίτες για την Αλλαγή.
Ο κ. Πούλιος συμφωνεί λέγοντας: «Ο κ. Ξυνίδης είναι στο πλευρό μας. Είναι Υπουργός σε ένα καίριο πόστο για το νομό μας. Το μάτι του κ. Ξυνίδη είναι στην αναπτυξιακή χροιά που θα πρέπει να δοθεί στο νομό και στα χρήματα που δεν θα πρέπει να χαθούν από το ΕΣΠΑ και να έρθουν στο νομό μας. Με αυτή την έννοια ο ρόλος του είναι σημαντικός και είναι Υπουργός όλων των Ξανθιωτών.
Στοίχημα είναι για όλους τους Ξανθιώτες αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Για όλες τις υγιείς κοινωνικές ομάδες να αλλάξουνε επιτέλους το τοπίο και να πούνε: «Φτάνει πια στην αδιαφάνεια, στην αλαζονεία, στην ίντριγκα, σε όσα συμβαίνουν στο Δήμο Ξάνθης». Να ανασάνει η πόλη. Να έχουμε έναν ανοιχτό Δήμο για όλους. Με ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους συμπολίτες μας. Αυτό είναι στοίχημα όλων μας».

Σχετικά Άρθρα