fbpx
Γενική

Έργαψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΑΓΩΝΑΣ

Η κατάθεση της αίτησης κλεισίματος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης 2000- 2006 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σηματοδοτεί την ολοκλήρωσή του η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Συνολικά, το ΠΕΠ ΑΜ- Θ περιλαμβάνει 1.501 έργα, προϋπολογισμού 1.072.000.000 ευρώ, εκ των οποίων έχουν ολοκληρωθεί τα 1.476 ενώ τα υπόλοιπα 25 έργα έχουν χαρακτηριστρεί ως ημιτελή για λόγους διαχειριστικούς, η δε ολοκλήρωσή τους θα πραγματοποιηθεί εντός της επόμενης διετίας.
Η Γενική Γραμματέας της ΠΑΜ- Θ κ. Θεοδώρα Κόκλα σχολίασε αναφορικά με το κλείσιμο του Γ΄ΚΠΣ ότι παρόλο που υπήρξε ορατός κίνδυνος απώλειας σημαντικών πόρων από το ΠΕΠ ΑΜ- Θ αντιμετωπίστηκε μεθοδικά και αποτελεσματικά, όπως το τελικό αποτέλεσμα μαρτυρά, χάρις στις προσπάθειες των στελεχών της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Περίπου 110 στελέχη της μειονότητας παραβρέθηκαν στην εκδήλωση χειροκροτώντας τους δύο ανεξάρτητους μειονοτικούς υποψηφίους Δημάρχους Ξάνθης και Κομοτηνής που κάθισαν δίπλα ο ένας στον άλλον, ενώ όλοι οι ομιλούντες χρησιμοποίησαν την Τουρκική γλώσσα στις προσφωνήσεις και ομιλίες τους.
Παρόντες στην παραπάνω εκδήλωση ήταν και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί σύμβουλοι του Γιώργου Παυλίδη Μπουρχάν Μπαράν και Τουρκές (αντινομάρχης Ξάνθης), αλλά και ο Δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Αγγά! Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο πρώην αλλά και ο νυν Πρόεδρος της λεγόμενης «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης, ο πρώην βουλευτής και δικηγόρος Ορχάν Χατζηϊμπράμ, ο κοινοτάρχης Σατρών κ.ά. Απουσίαζε ο γιατρός Ακήφογλου Μπιρόλ που απουσιάζει στην Αμερική σε σεμινάριο καρδιολογίας.

ΕΜΠΡΟΣ

Δύσκολες εποχές για δημοσίους υπαλλήλους! Πριν ένα χρόνο ο δημόσιος τομέας ήταν ο πιο ελκυστικός επαγγελματικός προσανατολισμός ενός νέου και θεωρούνταν «εξασφάλιση» δια βίου λόγω μονιμότητας αλλά και προνομιακών επιδομάτων και παροχών υγείας. Η κρίση όμως και το Μνημόνιο μέσα σ ένα χρόνο έχουν επιφέρει σαρωτικές αλλαγές σ ότι αφορά το μισθολογικό τους, το συνταξιοδοτικό τους ενώ πρόσφατα το γενικό σκεπτικό των περικοπών επεκτάθηκε και στο ασφαλιστικό τους ταμείο τον ΟΠΑΔ απ τον οποίο ανακοινώθηκαν μια σειρά από εξετάσεις που πλέον δεν καλύπτει το ταμείο.

ΜΑΧΗΤΗΣ

Οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους Μπεκτές και Τσαμούρ, γιατί τελικά από έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι δεν ειπώθηκε «τίποτα από αυτά που υποτίθεται λέχτηκαν στα γενέθλια του δεύτερου»!!!
Ούτε κατά του Μπαντάκ στράφηκαν οι άνθρωποι, ούτε κατά του Τουρκικού Προξενείου, ούτε και κατά του Χουσεϊν Αχμέτογλου και της ΙΣΟΤΗΤΑΣ! Ένα απλό τσιμπούσι γενεθλίων μεταξύ φίλων ήταν. Μάλιστα σε αυτό προσκλήθηκε και ο ίδιος ο Μπαντάκ όπως έμαθα.
Ενώ όπως μας είπαν και οι ίδιοι, τα προβλήματα είναι κοινά και όλοι τους έχουν μοναδικό στόχο να υπηρετήσουν τα κοινά προβλήματα και συμφέροντα της μειονότητας μέσα από τον Δήμο Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα